Negroni-cocktail – resepti Italiasta

Negroni – tervetullut vieras juhlissa tai ruokalistalla. Kesäaika – juhlien aika. Ja siksi myös aika cocktailille tai kahdelle. Negronin kaltaiset cocktailit sopivat erinomaisesti hienostuneen cocktailin ystäville, jotka haluavat erottautua koomassa olevista teineistä. Se on aperitiivi ja voi siksi olla cocktailjuhlien alku. Negronin alkuperä Negronin juuret ovat peräisin Firenzestä, tarkemmin sanottuna Via d’Tornabuoni -kadulla sijaitsevasta Caffè […]

From Jens 1 Min Reading time

Negroni – tervetullut vieras juhlissa tai ruokalistalla.

Kesäaika – juhlien aika. Ja siksi myös aika cocktailille tai kahdelle. Negronin kaltaiset cocktailit sopivat erinomaisesti hienostuneen cocktailin ystäville, jotka haluavat erottautua koomassa olevista teineistä. Se on aperitiivi ja voi siksi olla cocktailjuhlien alku.

Negronin alkuperä

Negronin juuret ovat peräisin Firenzestä, tarkemmin sanottuna Via d’Tornabuoni -kadulla sijaitsevasta Caffè Casonista, jossa kreivi Camillo Negroni tilasi vuonna 1919 baarimikolta Americanon (Campari + Vermouth rosso), jota oli pidennetty ginillä. Negroni koostuu siis seuraavista ainesosista:
Lasiin laitetaan kahdesta kolmeen jääpalaa.
+ 1/3 giniä
1/3 makeaa punaista vermuttia
+ 1/3 Camparia.
Lasi koristeena puolikas appelsiiniviipale.

Uuden cocktailin menestys oli niin suuri, että Negronin perhe avasi Trevisoon tislaamon, jossa juomaa valmistettiin valmiiksi sekoitettuna.

Negroni

Negroni

Negronin muunnelmat

Negronin muunnelma, jota ei ole ilmaistu ainesosissa, on tarjoilla se martinilasissa. Tämä johtuu siitä, että yleensä se tarjoillaan ja nautitaan jäähdytetyssä lasissa. Jos ginin sijasta käytetään kuivaa kuohuviiniä, cocktailin nimi on Negroni sbagliato (vale-Negroni). Tämän muunnelman sanotaan olevan keksitty Milanossa. Jos gini korvataan vodkalla, muunnelma on nimeltään Negrosky. Jos Campari korvataan Cynarilla, cocktailin nimi on Cin Cyn. Jos Campari korvataan vielä katkerammalla Punt e Mesillä, juomaa kutsutaan Punt e Mes Negroniksi.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields