Nduja calabrese – Levitettävä salami

Nduja calabrese – kalabrialainen makkara Ehkä olet jo kuullut Nduja lomalla tai italialaisessa ravintolassa tai nähnyt sen myymälässämme. Nduja on Calabriasta peräisin oleva makkara, joten se tunnetaan myös nimellä Nduja calabrese. Se valmistetaan sianlihasta (pääasiassa lapa ja vatsa) ja maustetaan lukuisilla mausteilla. Chilillä tai italialaisilla peperoncineilla on maustamisessa erityisen tärkeä rooli. Makkara tuotiin Ranskasta Angevinin […]

From Jens 1 Min Reading time

Nduja calabrese – kalabrialainen makkara

Ehkä olet jo kuullut Nduja lomalla tai italialaisessa ravintolassa tai nähnyt sen myymälässämme. Nduja on Calabriasta peräisin oleva makkara, joten se tunnetaan myös nimellä Nduja calabrese. Se valmistetaan sianlihasta (pääasiassa lapa ja vatsa) ja maustetaan lukuisilla mausteilla. Chilillä tai italialaisilla peperoncineilla on maustamisessa erityisen tärkeä rooli.
Makkara tuotiin Ranskasta Angevinin talon toimesta 1200-luvulla. Siellä tätä makkaraa kutsutaan nimellä andouillette, ja pienellä mielikuvituksella voit tunnistaa nimien välisen yhteyden.

Nduja ciabattan päällä - maalaismainen herkku

Nduja ciabattan päällä – maalaismainen herkku

Nduja reseptit

Todellisen kalabrialaisen ndujan reseptissä chilipaprikat paahdetaan. Tämä antaa ndujalle sen tyypillisen mausteisuuden.
Ndujaa voidaan syödä leivän päällä savustetun makkaran tapaan tai sitä voidaan käyttää lihan lisäkkeenä kastikkeissa ja keitoissa. Ndujan maku sopii erinomaisesti myös kypsytettyjen juustojen kanssa. Sugo all’ndujan valmistamiseen tarvitaan 200 g ndujaa, hieman pancettaa, 1 kg tomaatteja ja 50 g oliiviöljyä. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista nduja ja pancetta siinä. Lisää sitten pilkotut tomaatit ja hauduta noin 15 minuuttia. Tarjoa pennien kanssa.

Osta Nduja

Tietenkin löydät Nduja kaupastamme ja voit ostaa sen sieltä. Emme kuitenkaan tarjoa vain puhdasta ndujaa, vaan myös sillä täytettyjä oliiveja tai tomaattikastiketta eteläitalialaisen makkaran kanssa.
Verkkokaupastamme löydät myös monia muita mausteisia erikoisuuksia – ei vain Calabriasta.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields