Naudanlihan palat

Italialaiset naudanlihatuotteet Myymälämme makkaraspesialiteettien luokassa on paljon enemmän sianlihasta kuin naudanlihasta valmistettuja herkkuja. Naudanlihatuotteiden ei kuitenkaan tarvitse piiloutua niiden taakse – kaukana siitä. Toscanassa harvinaisen Chianina-rotuisen naudan käyttö tekee lihasta erityisen hyvää ja mureaa. Naudanlihan palat ovat Italiassa paljon herkempiä ja siksi runsaampia kuin Saksassa. Naudanlihan paloja koskevissa yleiskatsaustaulukoissa on noin kaksi kertaa enemmän italialaisia […]

From Jens 1 Min Reading time

Italialaiset naudanlihatuotteet

Myymälämme makkaraspesialiteettien luokassa on paljon enemmän sianlihasta kuin naudanlihasta valmistettuja herkkuja. Naudanlihatuotteiden ei kuitenkaan tarvitse piiloutua niiden taakse – kaukana siitä. Toscanassa harvinaisen Chianina-rotuisen naudan käyttö tekee lihasta erityisen hyvää ja mureaa. Naudanlihan palat ovat Italiassa paljon herkempiä ja siksi runsaampia kuin Saksassa. Naudanlihan paloja koskevissa yleiskatsaustaulukoissa on noin kaksi kertaa enemmän italialaisia kuin saksalaisia paloja. Siksi termien kääntäminen on mahdollista vain rajoitetusti, kuten seuraavasta taulukosta yritetään osoittaa.

naudanlihan palat

Naudanlihan palat

Naudanlihan palat alla Italia

Italialainen nimitys (likimääräinen) saksankielinen vastine
1 Fiocco Rinnan kärki
2 Brione Kirstu
3 Fusello Jännityskylkiluu, poikkikylkiluu
4 Collo Kampa, niska, kaula
5 Todellinen Puuttuva kylkiluu, ontto kylkiluu
6 Biancostata di reale Puuttuva kylkiluu, ontto kylkiluu
7 Capello del Prete Keula, olkapää, lapaluu
8 Geretto Rinta, rinnan kärki, rinnan keskikohta
9 Fesone di spalla
10 Coste delle croce kylkiviipale, paahtopaisti
11 Biancostato di Croce Selkäkylkeä
12 Punta di Petto Rinta, rinnan kärki, rinnan keskikohta
13 Pancia o bamborino Vatsa
14 Biancostato di pancia Vatsan kylkiluut
15 Costata Rumpupihvi
16 Controfiletto (Lombata) Porsaanfilee
17 Filetto Filee
18 Scalfo Schliem
19 Scamone Yläkuori, saksanpähkinä
20 Noce Yläkuori, saksanpähkinä
21 Spinacino Osa palloa
22 Pesce tai piccione Ala- ja yläkuoren osa
23 Girello tai Magatello Osa ala- ja yläkuorta
24 Vaaleanpunainen Osa ala- ja yläkuorta
25 Culaccio tai scamone Lonkan osa, kukka
26 Codone Lonkan osa, kukka

Naudanlihapalojen käyttö

Sianlihan tavoin myös naudanlihasta valmistetaan Italiassa salamia. Salamia ei kuitenkaan useinkaan valmisteta 100-prosenttisesta naudanlihasta vaan sekoitettuna sianlihan kanssa, kuten Chianina-sonnisalami. Naudan kaulasta valmistetaan herkullista Scelto di Bresaola -kinkkua. Italiassa on saatavilla myös maissilihaa. Tunnetuin on Simmenthalin naudanlihasta valmistettu, jota Italiassa nautitaan paitsi leivän päällä, myös sugossa. Oma suosikkini on ja pysyy kuitenkin bistecca fiorentina, mehevä firenzeläinen naudanlihapihvi.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields