- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Naudanlihan palat
Italialaiset naudanlihatuotteet Myymälämme makkaraspesialiteettien luokassa on paljon enemmän sianlihasta kuin naudanlihasta valmistettuja herkkuja. Naudanlihatuotteiden ei kuitenkaan tarvitse piiloutua niiden taakse – kaukana siitä. Toscanassa harvinaisen Chianina-rotuisen naudan käyttö tekee lihasta erityisen hyvää ja mureaa. Naudanlihan palat ovat Italiassa paljon herkempiä ja siksi runsaampia kuin Saksassa. Naudanlihan paloja koskevissa yleiskatsaustaulukoissa on noin kaksi kertaa enemmän italialaisia […]

Italialaiset naudanlihatuotteet
Myymälämme makkaraspesialiteettien luokassa on paljon enemmän sianlihasta kuin naudanlihasta valmistettuja herkkuja. Naudanlihatuotteiden ei kuitenkaan tarvitse piiloutua niiden taakse – kaukana siitä. Toscanassa harvinaisen Chianina-rotuisen naudan käyttö tekee lihasta erityisen hyvää ja mureaa. Naudanlihan palat ovat Italiassa paljon herkempiä ja siksi runsaampia kuin Saksassa. Naudanlihan paloja koskevissa yleiskatsaustaulukoissa on noin kaksi kertaa enemmän italialaisia kuin saksalaisia paloja. Siksi termien kääntäminen on mahdollista vain rajoitetusti, kuten seuraavasta taulukosta yritetään osoittaa.

Naudanlihan palat
Naudanlihan palat alla Italia
Italialainen nimitys | (likimääräinen) saksankielinen vastine | |
1 | Fiocco | Rinnan kärki |
2 | Brione | Kirstu |
3 | Fusello | Jännityskylkiluu, poikkikylkiluu |
4 | Collo | Kampa, niska, kaula |
5 | Todellinen | Puuttuva kylkiluu, ontto kylkiluu |
6 | Biancostata di reale | Puuttuva kylkiluu, ontto kylkiluu |
7 | Capello del Prete | Keula, olkapää, lapaluu |
8 | Geretto | Rinta, rinnan kärki, rinnan keskikohta |
9 | Fesone di spalla | |
10 | Coste delle croce | kylkiviipale, paahtopaisti |
11 | Biancostato di Croce | Selkäkylkeä |
12 | Punta di Petto | Rinta, rinnan kärki, rinnan keskikohta |
13 | Pancia o bamborino | Vatsa |
14 | Biancostato di pancia | Vatsan kylkiluut |
15 | Costata | Rumpupihvi |
16 | Controfiletto (Lombata) | Porsaanfilee |
17 | Filetto | Filee |
18 | Scalfo | Schliem |
19 | Scamone | Yläkuori, saksanpähkinä |
20 | Noce | Yläkuori, saksanpähkinä |
21 | Spinacino | Osa palloa |
22 | Pesce tai piccione | Ala- ja yläkuoren osa |
23 | Girello tai Magatello | Osa ala- ja yläkuorta |
24 | Vaaleanpunainen | Osa ala- ja yläkuorta |
25 | Culaccio tai scamone | Lonkan osa, kukka |
26 | Codone | Lonkan osa, kukka |
Naudanlihapalojen käyttö
Sianlihan tavoin myös naudanlihasta valmistetaan Italiassa salamia. Salamia ei kuitenkaan useinkaan valmisteta 100-prosenttisesta naudanlihasta vaan sekoitettuna sianlihan kanssa, kuten Chianina-sonnisalami. Naudan kaulasta valmistetaan herkullista Scelto di Bresaola -kinkkua. Italiassa on saatavilla myös maissilihaa. Tunnetuin on Simmenthalin naudanlihasta valmistettu, jota Italiassa nautitaan paitsi leivän päällä, myös sugossa. Oma suosikkini on ja pysyy kuitenkin bistecca fiorentina, mehevä firenzeläinen naudanlihapihvi.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment