Miltä Taleggio maistuu?

Italiassa punakuorinen juusto tarjoillaan usein makeiden ainesosien, kuten päärynöiden tai tryffelihunajan kanssa. Yhdistelmä karvaan salaatin, kuten radicchion tai rucolan, kanssa on myös yksi perinteisistä klassikoista.... Mikä on sinun suosikkitapasi nauttia Taleggiota?

From Jens 1 Min Reading time

Juustolla on todella pitkä historia. Se on nimetty sen laakson mukaan, jossa se keksittiin: Val Taleggio lähellä Bergamoa. On todisteita siitä, että sitä valmistettiin jo ennen 10. vuosisataa.

Laakson asukkaat keksivät pehmeän juuston, jotta lehmänmaito säilyisi pidempään. Aluksi he varastoivat juustoa – joka muistuttaa Gorgonzolaa – Alppien viileissä ja kosteissa luolissa, ja juuri tässä ilmastossa juustolle ominainen punainen home kehittyi.

Juuston kypsyessä sitä pestään viikoittain suolavedellä ja punaisella liemiviljelmällä, kunnes juustolle tyypillinen oranssinpunainen kuori, jossa on tyypillisiä vihreänharmaita homeisia laikkuja, ilmestyy.

Taleggio reseptit Lombardian alueelta

Punajuuston maku on voimakkaan voimakas ja erittäin kirpeä, ja se sopii täydellisesti rapeaan ciabattaan. Lyhyesti sanottuna: Jos pidät pitkään kypsytetystä Camembertista, kannattaa ehdottomasti kokeilla Taleggio D.O.P. -juustoa vaihtoehtona. Rasvapitoisuus on suunnilleen sama kuin Camembertissa.

Italiassa punakuorinen juusto tarjoillaan usein makeiden ainesosien, kuten päärynöiden tai tryffelihunajan kanssa. Yhdistelmä karvaan salaatin, kuten radicchion tai rucolan, kanssa on yksi kasvisruokien perinteisistä klassikoista. Ja sulatettu Taleggio on myös yksinkertaisesti herkullista risottojen tai polentan kanssa.

Koska pehmeä Taleggio sulaa hyvin, sitä voidaan käyttää jopa pizzassa. Löydät loistavan reseptin pizzaan coppan ja porcini-sienien kanssa täältä blogista.

Taleggio
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields