Limoncello: liköörien suosikkibaarin baari

Limoncello - se on tiivistettyä sitruunaa lasissa - jäisenä. Etelä-Italiassa ihmiset osaavat viilentää ja virkistää itseään kuumana kesäiltana. Mikset avaisi limoncello-baaria seuraavissa juhlissasi? Siitä tulee taatusti kohokohta.

From Jens 2 Min Reading time

Limoncello! Voi Limoncello! Se on yksinkertaisesti rakkautta… Jääkylmänä tarjoiltuna se on ihanan hedelmäinen virvoitusjuoma kuumana kesäpäivänä. Italiassa se tarjoillaan yleensä aperitiivina tai digestiivinä. Amalfin rannikolla se kaadetaan jääkylmiin keraamisiin kuppeihin. Vinkuvan keltaista likööriä käytetään siellä usein myös kakkujen, jäätelöiden ja muiden jälkiruokien valmistuksessa.

Mutta tänään meillä on jotain erilaista mielessä! Laitamme liköörin keskiöön ja luomme limoncello-baarin! Tämä on todella erikoinen idea, kun vieraat tulevat kylään. Ihanteellinen juhlaan tai juhliin.

Limoncello-baari

Print Recipe
1
Equipment
  • 1 Taulukko, tai baari
  • 1 valkoinen pöytäliina
  • 1-2 Veden annostelija, tai koristeelliset vesikannut
  • Lasikulhot
  • Vimpelin ketju
  • Nimikortit
  • Samppanjajäähdytin tai suuri koristeellinen kulho
  • Koriste-elementit maun mukaan, z. esim. kukkamaljakoita, yrttiruukkuja, teevaloja.
  • Shot-lasit
  • Pitkät juomalasit

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Aseta peitto pöydän päälle.
  2. Step 2
    Merkitse nimikortteihin ainesosat, joita myöhemmin tarjotaan kulhoissa, esim. jää, minttu, sitruunaviipaleet.
  3. Step 3
    Leikkaa kolme sitruunaa lohkoiksi ja nypi kourallinen mintunlehtiä. Aseta viipaleet, mintunlehdet ja jää kukin kulhoon ja aseta ne baarin eturiviin. Aseta nimikortit sopivasti.
  4. Step 4
    Aseta toinen rivi pienten kulhojen taakse, jossa on Limocello-, Prosecco- ja vesiannostelijat. Myös pitkät juomalasit voidaan sijoittaa tähän riviin.
  5. Step 5
    Voit myös lisätä vesiautomaatteihin sitruunaviipaleita tai minttua mausteeksi. Erityisen houkuttelevalta näyttää, jos annostelijat asetetaan jalustalle. Me olemme käyttäneet tähän puista runkoa.
  6. Step 6
    Täytä samppanjajäähdytin jäällä ja aseta Limoncellolla täytetyt shottilasit jään päälle. Aseta kylmälaukku baaritiskille (tai sivupöydälle, kuten me teimme).
  7. Step 7
    Koristele pöydät yrttiruukuilla, kukkasilla, tuoreilla sitruunoilla ja grissinillä, jotka asetat laseihin.
Do you like the recipe?

Amalfin, Sorrento & Co:n kirkas sitruunalikööri.

Limoncellon tuotanto keskittyy Italiassa luonnollisesti alueille, joilla kasvaa sopivia sitruunoita: Sorrentosta Amalfin rannikolle, Napolinlahdelle sekä Ischian, Caprin ja Procidan saarille. Vaikuttavia sitruunoita kasvaa myös Sisiliassa, Apuliassa ja Sardiniassa.

Sorrenton legendaariset sitruunat limoncelloa varten, joita voit ostaa Gustinista, kasvavat ritilöissä suoraan sinisen meren yllä. Ne ovat uskomattoman hedelmäisiä ja tuoksuvat taivaallisilta. Niiden paksuun, auringonkeltaiseen kuoreen varastoituu ylimääräistä sitruunaöljyä. Lajikkeen nimi on Femminello St Teresa, ja se tunnetaan Sorrenton sitruunana.

Limoncellon valmistus

Sitruunalikööriä valmistettaessa sitruunan kuori (on erittäin tärkeää käyttää vain keltaista kuorta eikä sen alla olevaa katkeraa valkoista kerrosta) liotetaan 95-prosenttiseen alkoholiin. Yhden litran liköörin valmistamiseen tarvitaan noin viiden suuren sitruunan kuori. Sitruunaöljy vapautuu alkoholista ja antaa liköörille runsaan keltaisen värin. Alkoholi sekoitetaan sitten siirappiin.

Limoncello Bar kuvissa

puinen baari, jossa on limoncelloa puutarhassa olevalla niityllä

Lisää herkullisia ideoita limoncellon kanssa

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields