- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Chianina-rotu – Toscanan herkkua.
Mikä Razza Chianinassa on niin erityistä? Olemme hiljattain lisänneet valikoimaamme Bistecca Fiorentinan, joka on parasta Toscanan lihaa, joka on peräisin Chianina-karjasta. Perinteisesti firenzeläiseen naudanlihapihviin käytetään vain tämän nautarodun lihaa, sillä toscanalaiset vannovat tämän ikivanhan rodun laadun nimeen. Toisin kuin esimerkiksi holstein-karja, joka on Saksassa kaikkialla läsnä mustavalkoisen turkkivärinsä ansiosta ja joka on melko uusi rotu […]

Mikä Razza Chianinassa on niin erityistä?
Olemme hiljattain lisänneet valikoimaamme Bistecca Fiorentinan, joka on parasta Toscanan lihaa, joka on peräisin Chianina-karjasta. Perinteisesti firenzeläiseen naudanlihapihviin käytetään vain tämän nautarodun lihaa, sillä toscanalaiset vannovat tämän ikivanhan rodun laadun nimeen. Toisin kuin esimerkiksi holstein-karja, joka on Saksassa kaikkialla läsnä mustavalkoisen turkkivärinsä ansiosta ja joka on melko uusi rotu (peräisin Pohjois-Amerikasta 1600-luvulla), Razza Chianina on vähintäänkin ikivanha nautarotu.

Kaksi Chianina-karjaa Macelleria Falorni -tilan edessä
Chianina-karjan historia
Jopa etruskit ylistivät näiden nautojen ominaisuuksia. Ja kun katsoo eläimiä ja niiden ulkonevia sarvia, ei voi olla ajattelematta muinaisia kuvaesityksiä vetoeläimistä. Myös roomalainen kirjailija Plinius vanhempi piti niitä mainitsemisen arvoisina. Toscanan ulkopuolella, josta rotu on peräisin, sitä esiintyy myös Umbriassa ja Marchen alueella. Razza Chianina on saanut nimensä Toscanassa sijaitsevan Chianan laakson mukaan, jossa ne luonnehtivat maisemaa iloisesti laiduntavina karjoina. Ennen traktorin keksimistä Chianina-karja veti raskaita maatalouskoneita pelloilla, mutta nykyään sitä kasvatetaan yksinomaan lihantuotantoa varten.

Karja kirjaimellisesti kulkee ympäriinsä
Chianina-karjan ominaisuudet
Razza Chianina ei ole ainoastaan yksi maailman vanhimmista (yhdennäköisyys Urin kanssa on ilmeinen), vaan se on myös suurin kaikista nautaroduista. Suurin tähän mennessä mitattu sonni kirjattiin Guinnessin ennätysten kirjaan vuonna 2007, ja sen säkäkorkeus oli 2,05 metriä. Holstein-lehmä sen sijaan on vain noin 1,45 metriä korkea. Chianina-lehmien vasikoilla on syntyessään punaruskea turkki, mutta aikuisena turkki on kermanvalkoinen, mikä tekee niistä jotenkin vielä jalomman näköisiä.
Tilaa Chianinan liha
Chianina-karjan liha on herkkua ja siksi sitä on vaikea saada. Yhteistyökumppanimme Falorni-lihakauppa Grevessä ovat kuitenkin mahdollistaneet sen, että te, saksalaiset asiakkaamme, voitte nauttia tätä toscanalaista erikoisuutta kotona. Pihvejä ei kuitenkaan ole mahdollista valmistaa varastossa, koska kyseessä on rotu, joka on yksinoikeus. Tästä syystä Bistecca Fiorentina on saatavana meiltä vain kahden tai kolmen viikon välein, ja se on tilattava etukäteen.
Lisäys:
Antica Macelleria Falorni -lihanjalostamon lihamestarin Stefano Falornin kanssa käydyissä tiiviissä neuvotteluissa päätimme vuonna 2017 tarjota sinulle yhtä korkealaatuista Limousin- ja Charolais-rotuisten eläinten lihaa. Tähän on useita syitä: Esimerkiksi näiden nautarotujen liha on paljon mureampaa ja mehukkaampaa. Lisäksi Chianina-karjan lihaa on saatavilla vain hyvin pieniä määriä ja se on siksi hyvin kallista.
Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment