Bombardinon resepti (kuuma munalikööri)

Jos olet viettänyt talvilomasi Etelä-Tirolissa tai Alppien lumisissa maisemissa, olet todennäköisesti nauttinut Bombardinosta. Rinteessä vietetyn päivän tai pitkän lumikävelyn jälkeen tuskin on mitään parempaa kuin takka, joka lämmittää sinut uudelleen!

From Jens 3 Min Reading time

Bombardinon resepti munaliköörin kanssa

Print Recipe
5
Periaatteessa Bombardino on kananmunalikööri, jossa on vahva ripaus
alkoholia ja johon on sekoitettu maitoa. Kuorrutuksena kakun päällä on loraus
tuoretta, kermavaahtoa.
4 Kupit
Ingredients
  • 40 cl Kuumaa maitoa
  • 8 cl Brandy
  • 16 cl Munalikööri
  • 100 ml Kermavaahto
  • Kaakaojauhe
  • Kanelitanko
Prep Time 2 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 7 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kaada kuuma maito kahvimukiin tai kahvilaseihin.
  2. Step 2
    Sekoita joukkoon brandy ja munatotti.
  3. Step 3
    Vatkaa kerma ja kaada kuppeihin täytteeksi.
  4. Step 4
    Koristele halutessasi kaakaojauheella ja kanelitangolla, sillä
    silmä juo myös. (Mutta jos tökkäät itseäsi
    silmään kanelitangolla juodessasi, olet ymmärtänyt minut väärin).
Do you like the recipe?
Bombardino
Unohda munatotti, juo Bombardinoa

Kirkkaan keltainen, kermainen, kuuma: mikään ei lämmitä vatsaa ja sielua talvipäivinä! Kierrä vain irti, lämmitä hieman, lisää päälle kermaa ja olet valmis! Bombardino maistuu hyvältä myös jääpalojen kanssa jäähdytettynä.

Tee yksinkertaisesti oma bombardino

Bombardino-muunnokset

Etelä-Tirolin rinteiltä löytyy seuraavia Bombardinon muunnelmia, jotka tarjoillaan perinteisesti Marsalan tai brandyn kanssa.

  • Calimero (espresson kanssa)
  • Pirata (brandyn sijasta rommia)
  • Skotlantilainen (konjakki korvataan viskillä).

Alkuperäinen resepti

Ei ole olemassa mitään tiettyä reseptiä, jota on noudatettava orjallisesti. Tyypillisesti se koostuu kuitenkin kolmanneksesta zabaglionea muistuttavaa munalikööriä, kolmanneksesta korkeakestoista jälkiruokaviiniä tai brandyä ja hieman kermavaahtoa.

Tee zabaglione-pohja sekoittamalla munankeltuaiset ja sokeri kulhossa, kunnes koostumus on todella kermainen. Lisää nyt alkoholi: Jälleen kerran vispilällä sekoitetaan kaikki hyvin.

Kiehauta maito ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman. Sekoita munaseos lämpimään maitoon. Muna sitoo maidon välittömästi. Tuloksena on tasainen, kermainen koostumus.

Jos et halua vatkata zabaglionea itse, ota munalikööriä ja sekoita se tuoreeseen maitoon.

Bombardino - yksinkertainen resepti

Mikä on Bombardino?

On sanottava, että talvicocktail koostuu pääasiassa kaloreista. Todellinen “kaloripommi”. Mutta joskus voit hemmotella itseäsi. Periaatteessa Bombardino on kananmunalikööri, jossa on vahva alkoholiannos, johon on sekoitettu maitoa. Kruununa on tuore, kermavaahdolla täytetty kuorrute.

Bombardinon ja munaliköörin välinen ero

Munaliköörin valmistuksessa munankeltuaiset vatkataan sokerin, alkoholin, kuten brandyn tai rommin ja kerman kanssa. Bombardinoa varten munalikööriin lisätään kuitenkin runsaasti maitoa ja kermaa. Eggnog tuntuu parhaalta pienessä shottilasissa, bombardino isossa kupissa tai kahvallisessa kuumuutta kestävässä lasissa.

Bombardino kuten Etelä-Tirolissa

Mistä Bombardino on peräisin?

Bombardinoa pidetään Italian irlantilaisena kahvina. Wikipedian (italiankielisen) mukaan talvi-juoma on luotu Livignossa 1970-luvulla. Tämä on tunnettu hiihtokeskus Valtellinan Alpeilla, aivan Italian pohjoisosassa. Keksijä oli nuori mies Genovasta. Hän pyöritti Mottolinoa, paikallista vuoristomökkiä.

Eräänä iltana hän ja hänen ystävänsä pohtivat, miltä voisi näyttää perusteellisesti lämmittävä talvicocktail. He kokeilivat kananmunaa, maitoa ja konjakkia. Legendan mukaan yksi heistä huudahti: “Hitto! Se on kuin pommiraketti!” Italiaksi: “Accidenti! È una bombarda!” Näin juoma sai nimensä ja valloitti hitaasti mutta varmasti hiihtomajat ja hiihtäjien sydämet!

Jos haluat nauttia Bombardinoa myös kesällä, tarjoile se “jäillä”. Tätä muunnelmaa varten sekoita munatotti kylmään maitoon ja lisää muutama jääkuutio. Toinen herkullinen kesäidea olisi semifreddo, kerrostettu kermajälkiruoka hedelmien kanssa!

Italialaisten erikoisuuksien verkkokaupastamme löydät italialaisen cocktailin Bombardino, joka on peräisin yhdestä Aostanlaakson vanhimmista tislaamoista. Pohjois-Italian Alppien rinteillä sijaitseva pitkän linjan perheyritys St. Roch valmistaa ihanan kermaista Bombardinoa, joka lumoaa sinut syvän keltaisella värillään. Yksinkertaisesti irrota, kaada ja olet valmis!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.80 5 äänistä (4 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields