Tee itse farfalle – aivan kuten Italiassa

Farfalle tarkoittaa perhosia italiaksi. Se on erityisen koristeellinen pastan muoto, joka on kulinaarisesti erittäin monipuolinen. Ja mikä parasta? Se on erittäin helppo valmistaa. Kokeile sitä!

From Jens 3 Min Reading time

Farfalle DIY

Print Recipe
0
Ohjeet farfalle-pastan valmistukseen perinteisellä tavalla
4
Equipment
  • 1 Pasta kone, tai vatkain
  • 1 Leivonnaispyörä
  • 1 Hallitsija
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kasaa jauhot työtasolle. Tee kuoppa jauhokimpun keskelle. Lisää kuoppaan vatkatut munat ja ripaus suolaa. Aloita taikinan vaivaaminen reunasta. Vaivaa, kunnes taikina on tasalaatuista. Jos taikina on liian kovaa, lisää vettä pisara kerrallaan. Taikina on valmista, kun se on sileää ja kimmoisaa mutta ei tahmeaa.
  2. Step 2
    Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  3. Step 3
    Irrota taikinapallosta pala ja vaivaa sitä käsilläsi. Muotoile taikinanpala palloksi ja kauli sitä hieman kaulimella.
  4. Step 4
    Aja taikina pastakoneen läpi. Vihje: Jos sinulla ei ole vielä paljon harjoitusta, on hyödyllistä, että toinen henkilö nostaa taikinan koneesta.
  5. Step 5
    Valitse ensin taso, jossa on suurin rullaväli. Kahden tai kolmen läpiviennin jälkeen taita tuloksena oleva pastalevy uudelleen vasemmalle ja oikealle kohti keskustaa, pölytä taikina hieman jauhoilla ja ohjaa se uudelleen pastakoneen läpi. Toista tämä 3-4 kertaa jokaisella rulla-asetuksella, jotta pastasta tulee sileämpää, kiinteämpää ja pureskeltavampaa.
  6. Step 6
    Vähennä vähitellen rullien välistä etäisyyttä. Voit tietysti kaulata taikinan myös kaulimella. Lopulta taikinan pitäisi olla ohutta.
  7. Step 7
    Muista leikata kaulittu pastataikina, kun se on vielä kosteaa. Jauhota työpinta hyvin, aseta taikinakaistaleet sille ja leikkaa ne 4-5 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa sitten nämä suikaleet noin 5 cm leveiksi neliöiksi. Jos haluat aaltoilevaa farfallea, käytä tässä vaiheessa aaltoilevaa leivontapyörää.
  8. Step 8
    Ota taikinasta suorakulmio ja paina keskeltä yhteen peukalolla ja etusormella. Tee sama kaikille neliöille. Aseta taikinat leivinpaperilla vuoratuille uunipellille, kevyesti jauhoilla tomutetuille levyille tai suurille lautasille.
  9. Step 9
    Kun ensimmäinen osa taikinaa on käytetty, leikkaa seuraava taikinapala ja toista kaikki vaiheet. Jatka näin, kunnes taikina on käytetty loppuun.
  10. Step 10
    Anna farfallen kuivua 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kypsennysaika kiehuvassa suolatussa vedessä on noin 5 minuuttia.
Do you like the recipe?

Farfalle ja niiden muodot

Farfalle on erityisen yleinen Pohjois-Italiassa. Ne ovat todennäköisesti peräisin Emilian alueelta. Nykyään niitä tavataan myös alueellisissa keittiöissä nimillä kuten nocchette tai fiocchetti.

Yleisimmän tyypin pinta on sileä, ja siinä on aaltoilevat reunat. On kuitenkin olemassa myös farfalle rigate, jossa on harjanteita tai kylkiluita (eli “rigate”). Pastaa valmistetaan erikokoisina – pienikokoista kutsutaan nimellä farfalline, kun taas suurempaa lajiketta kutsutaan nimellä farfallone.

Farfallea on saatavana myös eri väreissä: punaisena (punajuuren tai tomaatin kanssa), vihreänä (pinaatin kanssa) tai mustana (seepian musteella). Jos haluat valmistaa värikästä pastaa, katso tämä artikkeli. Siinä kerrotaan tarkkaan, miten taikina värjätään ja mitä sinun on otettava huomioon keitettäessä. Lautanen värikästä perhospastaa on ihana juhla silmille.

Miten farfallea tarjoillaan

Ne tarjoillaan yleensä tomaatti- tai kermakastikkeiden kanssa tai niitä käytetään salaateissa. Tässä on luettelo parhaista kastikkeista. Klikkaa niitä ja kokeile niitä!

Mikä muu on tärkeää

Voit valita pastataikinan kananmunalla tai ilman kananmunaa rusettipastaa varten. Me olemme valinneet tässä pasta all’uovan.

Farfallen valmistaminen askel askeleelta

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields