- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Sitruuna tiramisu – resepti pääsiäisen Colomba kanssa
Pääsiäisenä kevyiden kevätkakkujen himo kasvaa. Jos sinulla on vieraita, miksi et tarjoilisi pääsiäiskakkua sitruunaisen tiramisun muodossa? Se maistuu ihanan raikkaalta ja yllättää kaikki, koska se näyttää niin kauniilta! Tässä reseptissä käytetään viipaloitua colombaa . Voit kuitenkin korvata tämän kakun myös ladyfingers-kakulla, jonka voit kerrostaa klassiseen uunivuokaan. Tiesitkö sinä? Colomba-kakku on italialainen vastine saksalaiselle pääsiäiskaritsalle. Se […]

Pääsiäisenä kevyiden kevätkakkujen himo kasvaa. Jos sinulla on vieraita, miksi et tarjoilisi pääsiäiskakkua sitruunaisen tiramisun muodossa? Se maistuu ihanan raikkaalta ja yllättää kaikki, koska se näyttää niin kauniilta!
Tässä reseptissä käytetään viipaloitua colombaa . Voit kuitenkin korvata tämän kakun myös ladyfingers-kakulla, jonka voit kerrostaa klassiseen uunivuokaan.
Tiesitkö sinä? Colomba-kakku on italialainen vastine saksalaiselle pääsiäiskaritsalle. Se on hiivataikinasta valmistettu kevyt, kuohkea kakku, joka leivotaan kyyhkyn muotoon.

Colomba tiramisu limoncellon kanssa
Valmistusaika: 60 minuuttia + vähintään 4 tuntia lepoaikaa.
Annokset: 6-8
Ainekset Colomba Tiramisu
- 2 munaa
- 100 g sokeria
- 500 g mascarponea
- 20 ml limoncelloa
- 1 colomba, noin 900 g
- 1 ripaus suolaa
- 4 espressoa
- 5 rkl tomusokeria
- Yhden luomusitruunan kuori
- 10 mintunlehteä
Sitruuna-tiramisun valmistaminen
- Erottele munat toisistaan.
- Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset suuressa kulhossa, kunnes sokeri on täysin liuennut.
- Lisää nyt mascarpone ja limoncello kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa munanvalkuaiset ja ripaus suolaa jäykäksi ja sekoita varovasti mascarponekerman joukkoon.
- Laita valmis kerma jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Leikkaa Colomba-kakku poikittain kolmeen tasaiseen osaan.
- Liota jokainen leikkaus pienellä määrällä espressoa.
- Levitä puolet kermasta pohjalle. Aseta keskikappale päälle ja levitä toinen puoli kermasta. Aseta sitten kansi päälle.
- Koristele colomba tiramisu sitruunankuorella ja mintunlehdillä ja tomusta tomusokerilla.
- Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Kakku maistuu vielä paremmalta, jos sen annetaan seistä jääkaapissa yön yli.
Onko sinulla kysyttävää tästä zircon tiramisu -reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!
Tiramisu askel askeleelta kuvissa
Jos pidät enemmän klassisesta tavasta, löydät italialaistyylisen tiramisun reseptin täältä.
Classic tiramisu
Talvella ja joulun aikaan sinun on ehdottomasti maisteltava tiramisua maustetulla speculoosilla!
Speculoos-tiramisu
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment