Seepiansalaatti kuten Napolissa

Napolin seepiasalaatti, josta käytetään usein nimitystä "Insalata di Calamari", on Napolin ja sitä ympäröivän Campanian alueen rikkaan ruokaperinteen klassikkoannos. Salaatti kuvastaa Napolin läheisyyttä mereen ja napolilaisten rakkautta tuoreisiin mereneläviin. Tässä napolilainen kollegamme Antonio jakaa reseptinsä kanssasi.

From Jens 3 Min Reading time

Ruoan tähti: mustekala

Kuten nimestä voi päätellä, mustekala on mustekala-salaatin keskiössä. Napolissa se valmistetaan erittäin huolellisesti, jotta se olisi rakenteeltaan täydellistä – mureaa mutta ei kumimaista. Mustekalan valmistuksen taito on kiehtova tutkimuskohde kunnianhimoisille kokkeille. Mustekalan laatu ja tuoreus ovat salaatin kannalta ratkaisevia. Napolissa kiinnitetään suurta huomiota siihen, että mustekala hankitaan suoraan paikallisilta kalastajilta.

Kalmarisalaatin tarjoilu

Kalmarisalaatti on maultaan kevyttä ja virkistävää, mikä tekee siitä ihanteellisen kesäruuan. Se tarjoillaan usein jäähdytettynä, ja siksi se on erityisen suosittu kuumina päivinä: antipastona tai kevyenä pääruokana.

Reseptimme luonut Antonio sanoo: “Tätä salaattia syödään kaikkialla Etelä-Italiassa, ravintoloissa antipastona, mutta myös kotona. Kotimaassani Napolissa resepti on jalostettu Gaetasta peräisin olevilla vihreillä oliiveilla, hienonnetulla sellerillä ja perunoilla, jotka on kypsennetty selluliemessä. Äitini tarjoilee sen aina jäähdytettynä suurella lautasella.”

Insalata di Polpo – Alueelliset muunnelmat

Italian alueesta riippuen “Insalata di Polposta” on monia muunnelmia, joissa käytetään paikallisia ainesosia ja mausteita. Siitä on olemassa esimerkiksi kapriksia, appelsiineja, fenkolia tai tomaatteja sisältäviä muunnelmia.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields