Saltimbocca – alkuperäinen resepti Italiasta

Saltimbocca on nopeasti valmistettava liharuoka, joka on valmistettu mureasta vasikanlihasta, jossa on salvian erityinen maku. Helppo valmistaa, mutta vakuuttavan makuinen. Ihanteellinen esimerkiksi romanttiselle illalliselle kahdelle. Saltimbocca tarkoittaa suomeksi käännettynä: hyppää suuhun. Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle! Mikä lisuke saltimboccalle? Tarjoile saltimboccan kanssa voimakkaampaa valkoviiniä, […]

From Jens 1 Min Reading time

Saltimbocca

Print Recipe
3
Saltimbocca on nopeasti valmistettava liharuoka, joka on valmistettu mureasta vasikanlihasta, jossa on salvian erityinen maku. Helppo valmistaa, mutta vakuuttavan makuinen.
4 annokset
Ingredients
  • 4 Suuri vasikanlihan eskaloppi
  • Suolaa ja pippuria
  • 8-10 Parman kinkkuviipaleet
  • 1 pieni nippu tuoretta salviaa
  • 1 Valkosipulin kynsi
  • 4 EL Oliiviöljy
  • 2 EL Kylmä voi
  • 100 ml kuiva valkoviini
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Pese vasikanlihan selkäfileet juoksevan veden alla. Taputtele kuivaksi, leikkaa puoliksi ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
  2. Step 2
    Kiedo jokaiseen niskaan viipale Parman kinkkua ja kiinnitä hammastikulla salvianlehti jokaiseen niskaan.
  3. Step 3
    Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää muutama oksa salviaa ja valkosipuli.
  4. Step 4
    Paista nokkapaloja noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Poista sitten pannulta ja laita sivuun.
  5. Step 5
    Kuullota pannu valkoviinillä, jotta paahdetut aromit vapautuvat.
  6. Step 6
    Nyt sakeuta liemi voilla. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile saltimbocce.
Do you like the recipe?

Saltimbocca on nopeasti valmistettava liharuoka, joka on valmistettu mureasta vasikanlihasta, jossa on salvian erityinen maku. Helppo valmistaa, mutta vakuuttavan makuinen. Ihanteellinen esimerkiksi romanttiselle illalliselle kahdelle.

Saltimbocca tarkoittaa suomeksi käännettynä: hyppää suuhun.

Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Mikä lisuke saltimboccalle?

Tarjoile saltimboccan kanssa voimakkaampaa valkoviiniä, esimerkiksi Pinot Grigio -viiniä. Lisukkeeksi suositellaan risottoa tai polentaa, koska ne jättävät riittävästi tilaa lihan voimakkaille mauille.

Myös pelkät keitetyt perunat tai voissa maustettu fettuccine sopivat hyvin. Vihanneksina voi tarjota pinaatinlehtiä, vihreitä papuja tai porkkanasuikaleita.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields