- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Saltimbocca – alkuperäinen resepti Italiasta
Saltimbocca on nopeasti valmistettava liharuoka, joka on valmistettu mureasta vasikanlihasta, jossa on salvian erityinen maku. Helppo valmistaa, mutta vakuuttavan makuinen. Ihanteellinen esimerkiksi romanttiselle illalliselle kahdelle. Saltimbocca tarkoittaa suomeksi käännettynä: hyppää suuhun. Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle! Mikä lisuke saltimboccalle? Tarjoile saltimboccan kanssa voimakkaampaa valkoviiniä, […]

Table of contents
- 4 Suuri vasikanlihan eskaloppi
- Suolaa ja pippuria
- 8-10 Parman kinkkuviipaleet
- 1 pieni nippu tuoretta salviaa
- 1 Valkosipulin kynsi
- 4 EL Oliiviöljy
- 2 EL Kylmä voi
- 100 ml kuiva valkoviini
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Pese vasikanlihan selkäfileet juoksevan veden alla. Taputtele kuivaksi, leikkaa puoliksi ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
- Step 2Kiedo jokaiseen niskaan viipale Parman kinkkua ja kiinnitä hammastikulla salvianlehti jokaiseen niskaan.
- Step 3Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää muutama oksa salviaa ja valkosipuli.
- Step 4Paista nokkapaloja noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Poista sitten pannulta ja laita sivuun.
- Step 5Kuullota pannu valkoviinillä, jotta paahdetut aromit vapautuvat.
- Step 6Nyt sakeuta liemi voilla. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile saltimbocce.
Saltimbocca on nopeasti valmistettava liharuoka, joka on valmistettu mureasta vasikanlihasta, jossa on salvian erityinen maku. Helppo valmistaa, mutta vakuuttavan makuinen. Ihanteellinen esimerkiksi romanttiselle illalliselle kahdelle.
Saltimbocca tarkoittaa suomeksi käännettynä: hyppää suuhun.
Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!
Mikä lisuke saltimboccalle?
Tarjoile saltimboccan kanssa voimakkaampaa valkoviiniä, esimerkiksi Pinot Grigio -viiniä. Lisukkeeksi suositellaan risottoa tai polentaa, koska ne jättävät riittävästi tilaa lihan voimakkaille mauille.
Myös pelkät keitetyt perunat tai voissa maustettu fettuccine sopivat hyvin. Vihanneksina voi tarjota pinaatinlehtiä, vihreitä papuja tai porkkanasuikaleita.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment