- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Rigatoni resepti naudanlihafileen kanssa
Suolainen resepti rigatonilla Kuka ei pidä pastasta? Mutta sen ei aina tarvitse olla tomaattikastiketta tai jotain pussista saatavaa kastiketta, jota on helppo sekoittaa, mutta jossa on joskus epäilyttäviä ainesosia. Joten miksi et vain olisi rohkea ja antaisi itsellesi itseluottamusta kokkaamiseen? Loppujen lopuksi se ei tee hyvää vain vatsallesi, vaan myös egollesi. Tällä reseptillä rigatoni naudanlihafileen […]

Suolainen resepti rigatonilla
Kuka ei pidä pastasta? Mutta sen ei aina tarvitse olla tomaattikastiketta tai jotain pussista saatavaa kastiketta, jota on helppo sekoittaa, mutta jossa on joskus epäilyttäviä ainesosia. Joten miksi et vain olisi rohkea ja antaisi itsellesi itseluottamusta kokkaamiseen? Loppujen lopuksi se ei tee hyvää vain vatsallesi, vaan myös egollesi. Tällä reseptillä rigatoni naudanlihafileen kanssa Chiantiin onnistut varmasti! Osta ainekset ja/tai tilaa ne meiltä ja olet valmis aloittamaan!
Ainesosaluettelo rigatoni naudanlihafileen kanssa Chiantin Chianti-juustossa 4 hengelle -annoksesta
- 100 g voita
- 4 valkosipulinkynttä, kuorittu ja ohuiksi viipaleiksi leikattu.
- 800 g hienonnettuja tomaattisäilykkeitä, mieluiten San Marzano -tomaatteja.
- 200 ml Chianti
- 400 g rigatonia
- 60 ml ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 250 g naudanfileetä, leikattu ohuiksi suikaleiksi
- 60 g tuoretta parmesaaniraastetta
- 2 tl lehtipersiljaa, hienonnettu
- Suola
- vastajauhettua mustapippuria
Rigatonin valmistaminen naudanlihafileen kanssa Chianti-juustossa
Sulata voi suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää valkosipuli ja kuullota sitä voissa 1-2 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 5 minuuttia. Lisää viini ja hauduta vielä 15 minuuttia ilman kantta, kunnes viini on vähentynyt.
Keitä pasta al dente pakkauksen ohjeiden mukaan. Kun se on melkein valmista, kuumenna öljy pannulla kovalla lämmöllä. Ruskista liha 5-10 sekuntia kummaltakin puolelta. Lisää liha ja pannun mehut kastikkeeseen. Mausta, lisää valutettu pasta ja sekoita kaikki yhteen.
Jaa pasta 4 lautaselle, ripottele päälle parmesaania ja persiljaa ja tarjoile.
Löydät tämän ja monia muita herkullisia italialaisia reseptejä So is(s)t Italien -lehdestä (www.soisstitalien.de).
Kuva ja muotoilu: Frauke Antholz
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment