- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Reseptit burratan kanssa
Mitä burrata on? Mozzarella on nyt kirjaimellisesti kaikkien huulilla, mutta burrataa sisältävät reseptit ovat vähemmän tunnettuja. Burrata on sukua mozzarellalle. Kutsun niitä sukulaisiksi, koska ne molemmat valmistetaan filata-menetelmällä. Siinä juustomassan annetaan levätä jonkin aikaa, minkä jälkeen se nostetaan herasta ja kaadetaan noin 80 °C:n lämpötilassa olevan veden päälle. Tämän jälkeen massaa vaivataan, sekoitetaan, vedetään ja […]

Mitä burrata on?
Mozzarella on nyt kirjaimellisesti kaikkien huulilla, mutta burrataa sisältävät reseptit ovat vähemmän tunnettuja. Burrata on sukua mozzarellalle. Kutsun niitä sukulaisiksi, koska ne molemmat valmistetaan filata-menetelmällä. Siinä juustomassan annetaan levätä jonkin aikaa, minkä jälkeen se nostetaan herasta ja kaadetaan noin 80 °C:n lämpötilassa olevan veden päälle. Tämän jälkeen massaa vaivataan, sekoitetaan, vedetään ja muotoillaan taikinaksi. Tämän jälkeen taikinasta irrotetaan kouriintuntuvat palat, joista valmistetaan esimerkiksi mozzarella di bufala (jos se on aiemmin ollut vesipuhvelinmaitoa), burrata tai scamorza. Burratan erikoisuus on kuitenkin sen viskoosi ydin, joka on valmistettu tuorejuustosta ja kermasta. Aiemmin burrataa käytettiin, jotta voi säilyisi tuoreena pidempään; mozzarellan kuori piti voin ytimen viileänä.
Yksinkertaisia resepti-ideoita burratan kanssa
Mutta mitä burratalla voi tehdä? Koska se on käytettävä tuoreena, kannattaa ennen ostamista miettiä tarkkaan, mitä reseptejä burratasta haluaa valmistaa.
Burrata on yllättävän monipuolinen. Voit esimerkiksi yksinkertaisesti lisätä sitä tomaattisalaattiin basilikan kera, aivan kuten mozzarellan kanssa. Tai kermainen artisokkapesto: tähän tarvitaan 1 kupillinen basilikaa, 1/4 kupillista pinjansiemeniä, 2 rkl salottisipulia, ½ purkkia artisokan sydämiä öljyssä, suolaa ja pippuria, 2 rkl valkosipulia, ¼ kupillista parmesaaniraastetta ja ¼ burrataa. Sekoita kaikki keskenään tehosekoittimella ja tarjoile pastan kanssa tai bruschettan päällä.
Puhdistetut reseptit burratan kanssa
Matkaltamme burratan synnyinmaahan, Apuliaan, olemme tuoneet mukanamme kolme hienostuneempaa reseptiä burratan kanssa. Ne valmisti meille huippukokki Angelo Sabatelli, joka paljasti reseptit meille jälkikäteen. Kaikki reseptit löytyvät reseptikokoelmastamme. Ensimmäinen ruokalaji oli Mozzarella di burrata e ricotta con pomodori canditi ed erbe (burrata-mozzarellaa ja ricottajuustoa pomodori canditi ed erbe). (burrata- ja ricotta-täytteinen mozzarella, kandeerattuja tomaatteja ja yrttejä), jonka jälkeen oli vuorossa Risotto con burrata, melanzane arrostite e gamberi rossi. (risotto, jossa on burrataa, paahdettua munakoisoa ja punaisia katkarapuja). Ihana yhdistelmä katkarapujen kanssa! Jälkiruoaksi söimme Burrata, miele e amarene (burrata hunajan ja amarenan kirsikoiden kanssa). Makea herkku, joka on parasta nauttia kaloreita ajattelematta.
Toivottavasti annoin teille ideoita ja toivotan hyvää ruokahalua!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment