Resepti-idea Etelä-Italiasta: Taralli

Noin 70 - 80 tarallin valmistamiseen tarvitset seuraavat yksinkertaiset ainekset, joita pitäisi löytyä useimmista kotitalouksista....

From Jens 1 Min Reading time

Taralli – Etelä-Italian välipalakeksit

Ne ovat laajalti levinneet koko Italian eteläisellä niemimaalla eli Calabriassa, Campaniassa, Apuliassa ja Sisiliassa – rapeat taralli-taikinakiharat. Niitä on saatavana suolaisina, aniksella, fenkolilla, pippurilla ja muilla mausteilla höystettyinä, sekä makeina ja jopa friteerattuina. Makea versio voidaan rapeuttaa viinin kanssa tai jopa kastaa viiniin. Suolaisia käytetään rinkeleiden tai rinkelitikkujen tapaan. Rinkelien tapaan tarallit keitetään lyhyesti, mikä antaa niille erityisen koostumuksen. Ne ovat yleensä halkaisijaltaan noin 10 cm, ja pienempiä kutsutaan taralliniksi.

Tarallin ainekset

Noin 70-80 tarallin valmistamiseen tarvitaan seuraavat yksinkertaiset ainesosat, joita pitäisi yleensä löytyä jokaisesta kotitaloudesta:
+ 500 g vehnäjauhoja
+ 10 g merisuolaa
+ 100 ml valkoviiniä
+ 100 ml haaleaa vettä
+ 125 ml oliiviöljyä
Lisää haluamasi ainekset maustamiseen: jauhettua pippuria, anista, kuminan siemeniä, seesaminsiemeniä, fenkolia tai hienonnettuja oliiveja, jotka sekoitat taikinaan. Kaikkia ei tietenkään tarvitse maustaa samalla tavalla, vaan voit käyttää joitakin näin ja toisia näin. Määrä riippuu tietysti myös tästä.

Taralli

Rapea taralli

Tarallin valmistaminen

Valmistelu kestää noin tunnin.
Vaivaa ensin jauhoista, suolasta, vedestä ja oliiviöljystä tasainen taikina. Peitä ja anna levätä vähintään puoli tuntia. Muotoile sitten taikinasta pitkiä rullia ja jaa ne kahden tai kolmen senttimetrin pituisiksi paloiksi. Näistä muotoillaan ohuempia rullia, jotka kiedotaan kahden sormen ympärille renkaiksi.
Kiehauta vesi suuressa kattilassa ja vähennä lämpöä niin, ettei vesi enää kiehu. Lisää sitten taikinakääryleet erissä, odota, että ne nousevat jälleen pintaan, ja ota ne pois reikäkauhalla. Valuta ne talouspaperin tai pyyhkeen päällä.
Aseta tarallit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 190 °C:ssa vielä 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields