Radicchio risotto – alkuperäinen resepti Italiasta

Risotto radicchion kanssa on tyypillinen ruokalaji Trevison alueelta Pohjois-Italiasta. Se on melko helppo valmistaa, ja se tuo syksyllä ja talvella lautaselle väriläiskän. Radicchio-risotto sopii erinomaisesti aterialle ystävien tai perheen kanssa. Radicchio, jonka lehdet ovat ihanan karmiininpunaiset ja suonet lumivalkoiset, saa paljon pisteitä hienostuneesta kitkerästä maustaan. Risottossa voi ja parmesan pehmentävät radicchion kitkerää makua. Rakenne on […]

From Jens 1 Min Reading time

Risotto radicchion kanssa on tyypillinen ruokalaji Trevison alueelta Pohjois-Italiasta. Se on melko helppo valmistaa, ja se tuo syksyllä ja talvella lautaselle väriläiskän. Radicchio-risotto sopii erinomaisesti aterialle ystävien tai perheen kanssa.

Radicchio, jonka lehdet ovat ihanan karmiininpunaiset ja suonet lumivalkoiset, saa paljon pisteitä hienostuneesta kitkerästä maustaan. Risottossa voi ja parmesan pehmentävät radicchion kitkerää makua. Rakenne on pehmeä ja erityisen miellyttävä. Pekonin savuinen maku sopii täydellisesti sen kanssa.

Radicchio-risotto pekonilastujen kanssa

Henkilöitä: 4

Työaika: 50 min

Vaikeustaso: kesk itaso

Ainesosat

  • 200 g retiikkiä
  • 1x keskikokoinen sipuli
  • 1x valkosipulin kynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 ml punaviiniä
  • 250 g risottoriisiä, Carnaroli
  • 1 litra kanalientä
  • 80 g pekoniviipaleita
  • 2 rkl voita
  • 30 g Parmigiano Reggiano, 36 mesi
  • Suolaa ja pippuria

Ja se on niin yksinkertaista

  1. Pese radicchio hyvin ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota hienoksi kuutioitu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää nyt radicchio ja kuullota punaviinillä. Anna punaviinin vähentyä kokonaan.
  2. Lisää risottoriisi pannulle ja paista jyviä lyhyesti. Kaada vähitellen kuumaa kanalientä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Kokonaisuuden tulee kiehua kevyesti ja nesteen tulee vähentyä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää toinen kauhallinen lientä ja jatka tätä prosessia yhteensä 20 minuutin ajan.
  3. Laita pekonisuikaleet pannulle ilman öljyä ja kuumenna keskilämpöiseksi. Pekoniviipaleet tarvitsevat jonkin aikaa irrottaakseen rasvaa ja tullakseen rapeiksi. Paista pekonia 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Lisää lopuksi kylmä voi ja Parmigiano Reggiano risottoon. Sekoita vielä kerran hyvin. Tarjoile risotto lautaselle rapeiden pekonilastujen kanssa.

Vinkkimme: Suosittelemme Pietronello Rosso Toscanaa risotton kuorruttamiseen ja tietysti kulaukseen tai kahteen ryyppyyn ruoanlaiton aikana. Jos kokkaat kasvissyöjille, jätä pekoni yksinkertaisesti pois. Tai korvaa se saksanpähkinöillä.

Radicchio-risotto – vaiheittaiset ohjeet kuvina

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields