- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Radicchio risotto – alkuperäinen resepti Italiasta
Risotto radicchion kanssa on tyypillinen ruokalaji Trevison alueelta Pohjois-Italiasta. Se on melko helppo valmistaa, ja se tuo syksyllä ja talvella lautaselle väriläiskän. Radicchio-risotto sopii erinomaisesti aterialle ystävien tai perheen kanssa. Radicchio, jonka lehdet ovat ihanan karmiininpunaiset ja suonet lumivalkoiset, saa paljon pisteitä hienostuneesta kitkerästä maustaan. Risottossa voi ja parmesan pehmentävät radicchion kitkerää makua. Rakenne on […]

Risotto radicchion kanssa on tyypillinen ruokalaji Trevison alueelta Pohjois-Italiasta. Se on melko helppo valmistaa, ja se tuo syksyllä ja talvella lautaselle väriläiskän. Radicchio-risotto sopii erinomaisesti aterialle ystävien tai perheen kanssa.
Radicchio, jonka lehdet ovat ihanan karmiininpunaiset ja suonet lumivalkoiset, saa paljon pisteitä hienostuneesta kitkerästä maustaan. Risottossa voi ja parmesan pehmentävät radicchion kitkerää makua. Rakenne on pehmeä ja erityisen miellyttävä. Pekonin savuinen maku sopii täydellisesti sen kanssa.
Radicchio-risotto pekonilastujen kanssa
Henkilöitä: 4
Työaika: 50 min
Vaikeustaso: kesk itaso
Ainesosat
- 200 g retiikkiä
- 1x keskikokoinen sipuli
- 1x valkosipulin kynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 100 ml punaviiniä
- 250 g risottoriisiä, Carnaroli
- 1 litra kanalientä
- 80 g pekoniviipaleita
- 2 rkl voita
- 30 g Parmigiano Reggiano, 36 mesi
- Suolaa ja pippuria
Ja se on niin yksinkertaista
- Pese radicchio hyvin ja leikkaa suikaleiksi. Kuullota hienoksi kuutioitu sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää nyt radicchio ja kuullota punaviinillä. Anna punaviinin vähentyä kokonaan.
- Lisää risottoriisi pannulle ja paista jyviä lyhyesti. Kaada vähitellen kuumaa kanalientä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Kokonaisuuden tulee kiehua kevyesti ja nesteen tulee vähentyä koko ajan sekoittaen. Kun neste on haihtunut, lisää toinen kauhallinen lientä ja jatka tätä prosessia yhteensä 20 minuutin ajan.
- Laita pekonisuikaleet pannulle ilman öljyä ja kuumenna keskilämpöiseksi. Pekoniviipaleet tarvitsevat jonkin aikaa irrottaakseen rasvaa ja tullakseen rapeiksi. Paista pekonia 4 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Lisää lopuksi kylmä voi ja Parmigiano Reggiano risottoon. Sekoita vielä kerran hyvin. Tarjoile risotto lautaselle rapeiden pekonilastujen kanssa.
Vinkkimme: Suosittelemme Pietronello Rosso Toscanaa risotton kuorruttamiseen ja tietysti kulaukseen tai kahteen ryyppyyn ruoanlaiton aikana. Jos kokkaat kasvissyöjille, jätä pekoni yksinkertaisesti pois. Tai korvaa se saksanpähkinöillä.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment