Pizza Cosacca – Resepti

Pizza Cosacca on perinteinen napolilainen pizza: reseptiltään hämmästyttävän minimalistinen, herkullinen ja täysin aito. Se ei ole yhtä tunnettu kuin Margherita, mutta se osoittaa, miten herkku voidaan valmistaa vain muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.

From Jens 2 Min Reading time

Pizza cosacca

Print Recipe
0
Kokeile tätä perinteistä napolilaista pizzaa. Sen salaisuus? Pecorino Romano!
4 Pizzat
Ingredients
Equipment
  • Pizzakuori
  • Pizzaleikkuri, tai veitsi
Prep Time 10 minutes
Total Time 15 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Kuumenna pizzauuni sopivaan lämpötilaan.
  2. Step 2
    Muotoile taikinapallo pizzaksi.
  3. Step 3
    Levitä 160 g pizzatomaatteja tasaisesti päälle. Pohjan tulee peittyä reunaan asti.
  4. Step 4
    Levitä 40 g pecorinoraastetta tasaisesti pizzan päälle.
  5. Step 5
    Viimeistele muutamalla pisaralla ekstra-neitsytoliiviöljyä ja laita uuniin.
  6. Step 6
    Pizza on valmis pizzauunissa 2-4 minuutin kuluttua. Tasaisen ruskistumisen saavuttamiseksi sitä on käännettävä säännöllisin väliajoin.
  7. Step 7
    Viimeistele pizza paistamisen jälkeen ruokalusikallisella pecorinoraastetta ja tilkalla oliiviöljyä, koristele muutamalla basilikanlehdellä ja tarjoile mahdollisimman nopeasti.
  8. Step 8
    Jatka samalla tavalla lopuille pizzoille.
Do you like the recipe?
Pecorino Romano

Tämä lampaanjuusto on kuuluisa voimakkaasta ja mausteisesta maustaan. Maku on erityisen herkullinen, kun pecorino raastetaan tuoreena. Se antaa aina makupotkua!

Tämä on Pizza Cosacca

Pizzat valmistetaan klassisesta neapoliittisesta taikinasta, joka paistetaan kiviuunissa korkeassa lämpötilassa, kunnes se on ulkoa ilmava ja sisältä ihanan pehmeä. Pizzan päällä on maukas tomaattikastike, joka on perinteisesti valmistettu San Marzanon tomaateista.

Klassisen mozzarellan sijasta Cosacca-pizzassa käytetään hienoksi raastettua Pecorino Romanoa, jonka mausteinen maku sopii täydellisesti yhteen tomaattikastikkeen kanssa. Vaikka Pecorino Romano tunnetaan hyvin saksankielisissä maissa, se yhdistetään usein pastaruokiin (esim. cacio e pepe tai carbonara). Yhdistelmä pizzan kanssa on vielä enemmän sisäpiirin vinkki.

Video-opastus pizzan maailmanmestari Civitiellon kanssa

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree


Miten kasakat tulivat pizzaan

Nimi “Cosacca” on usein peräisin kasakkasotilaista, jotka matkustivat Euroopassa 1800-luvulla ja saivat Napolissa vieraillessaan tätä tomaattipizzaa, jossa oli tomaattia ja maustejuustoa. Koska pizza oli niin suosittu kasakoiden keskuudessa, se nimettiin heidän mukaansa. Toisen teorian mukaan nimi “Cosacca” viittaa pikemminkin pizzan maalaismaiseen ja yksinkertaiseen valmistukseen, jossa ei tarvita mozzarellaa. Loppujen lopuksi tämä juusto oli ennen ylellisyystuote, jota ei ollut aina saatavilla.

Cosacca on edelleen sisäpiirin vinkki.

Cosaccan pizza on Saksassa vähemmän tunnettu, koska se ei vastaa täällä suosittuja perinteitä. Me yhdistämme pizzan usein juustoiseen kokemukseen: paksuun mozzarellakerrokseen, joka vetää naruista. Cosacca-pizzalla ei myöskään ole “markkinointihetkeä” kuten Margheritalla, jonka tarina viittaa Italian kansallislippuun. Siitä huolimatta tätä pizzaa kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields