- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pizza Cosacca – Resepti
Pizza Cosacca on perinteinen napolilainen pizza: reseptiltään hämmästyttävän minimalistinen, herkullinen ja täysin aito. Se ei ole yhtä tunnettu kuin Margherita, mutta se osoittaa, miten herkku voidaan valmistaa vain muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.

- 4 valmiita taikinapalloja , noin 280 g kukin
- 640 g Pizza tomaatit
- 140 g Pecorino, hienoksi raastettuna
- 20 ml Oliiviöljy , ekstraneitsytöljy
- Semola, työtaso
- 12 Basilikan lehdet
- Pizzakuori
- Pizzaleikkuri, tai veitsi
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kuumenna pizzauuni sopivaan lämpötilaan.
- Step 2Muotoile taikinapallo pizzaksi.
- Step 3Levitä 160 g pizzatomaatteja tasaisesti päälle. Pohjan tulee peittyä reunaan asti.
- Step 4Levitä 40 g pecorinoraastetta tasaisesti pizzan päälle.
- Step 5Viimeistele muutamalla pisaralla ekstra-neitsytoliiviöljyä ja laita uuniin.
- Step 6Pizza on valmis pizzauunissa 2-4 minuutin kuluttua. Tasaisen ruskistumisen saavuttamiseksi sitä on käännettävä säännöllisin väliajoin.
- Step 7Viimeistele pizza paistamisen jälkeen ruokalusikallisella pecorinoraastetta ja tilkalla oliiviöljyä, koristele muutamalla basilikanlehdellä ja tarjoile mahdollisimman nopeasti.
- Step 8Jatka samalla tavalla lopuille pizzoille.
Tämä on Pizza Cosacca
Pizzat valmistetaan klassisesta neapoliittisesta taikinasta, joka paistetaan kiviuunissa korkeassa lämpötilassa, kunnes se on ulkoa ilmava ja sisältä ihanan pehmeä. Pizzan päällä on maukas tomaattikastike, joka on perinteisesti valmistettu San Marzanon tomaateista.
Klassisen mozzarellan sijasta Cosacca-pizzassa käytetään hienoksi raastettua Pecorino Romanoa, jonka mausteinen maku sopii täydellisesti yhteen tomaattikastikkeen kanssa. Vaikka Pecorino Romano tunnetaan hyvin saksankielisissä maissa, se yhdistetään usein pastaruokiin (esim. cacio e pepe tai carbonara). Yhdistelmä pizzan kanssa on vielä enemmän sisäpiirin vinkki.
Video-opastus pizzan maailmanmestari Civitiellon kanssa
Miten kasakat tulivat pizzaan
Nimi “Cosacca” on usein peräisin kasakkasotilaista, jotka matkustivat Euroopassa 1800-luvulla ja saivat Napolissa vieraillessaan tätä tomaattipizzaa, jossa oli tomaattia ja maustejuustoa. Koska pizza oli niin suosittu kasakoiden keskuudessa, se nimettiin heidän mukaansa. Toisen teorian mukaan nimi “Cosacca” viittaa pikemminkin pizzan maalaismaiseen ja yksinkertaiseen valmistukseen, jossa ei tarvita mozzarellaa. Loppujen lopuksi tämä juusto oli ennen ylellisyystuote, jota ei ollut aina saatavilla.
Cosacca on edelleen sisäpiirin vinkki.
Cosaccan pizza on Saksassa vähemmän tunnettu, koska se ei vastaa täällä suosittuja perinteitä. Me yhdistämme pizzan usein juustoiseen kokemukseen: paksuun mozzarellakerrokseen, joka vetää naruista. Cosacca-pizzalla ei myöskään ole “markkinointihetkeä” kuten Margheritalla, jonka tarina viittaa Italian kansallislippuun. Siitä huolimatta tätä pizzaa kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment