- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pizza bianca – italialainen resepti
Kokeile leipoa pizza ilman tomaattikastiketta! Etkö usko, että se on mahdollista? Kokeile sitten ehdottomasti tätä reseptiä. Se on hyvin yksinkertainen ja ehdottoman herkullinen!

Mikä on pizza bianca?
Jotkut teistä ovat ehkä nähneet sen ravintolan ruokalistalla. Ja sitten ihmetellyt, miksi sitä kutsutaan niin. Tätä pizzatyyppiä ei ole nimetty kokin vaimon, Biancan, mukaan. Pikemminkin se tarkoittaa “valkoista pizzaa” ja viittaa siihen, että tämä pizza valmistetaan ilman tomaattikastiketta.
Tarkka resepti vaihtelee kuitenkin alueittain Italiassa. Roomassa valkoinen pizza on melko yksinkertainen litteä leipä, jossa on oliiviöljyä, suolaa ja yrttejä, kuten oreganoa ja rosmariinia. Bianca voidaan kääntää myös “tyhjäksi” (pizza “ilman mitään”). Muualla bianca viittaa pizzan päällä olevan mozzarellan ja ricottan valkoiseen väriin.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Liuota suola 600 ml:aan vettä.
- Step 2Sekoita sokeri ja kuivahiiva kulhossa ja sekoita joukkoon noin 2 ruokalusikallista vettä.
- Step 3Laita jauhot suureen kulhoon. Sekoita hiiva- ja sokeriseos jauhoihin. Lisää sitten vähitellen suolavesi jauhoihin ja vaivaa joko käsin tai vaivauskoneella.
- Step 4Kun vesi on täysin sekoittunut jauhoihin, lisää oliiviöljy ja sekoita kaikki uudelleen.
- Step 5Ota taikina pois taikinakoneesta ja vaivaa käsin vielä 10 minuuttia.
- Step 6Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tahmeaa, peitä se ja anna seistä huoneenlämmössä 1 tunti.
- Step 7Muotoile taikinasta 8 samankokoista palloa ja anna kohota peitettynä 6-7 tuntia.
- Step 8Muotoile taikinapalat tasaisen pyöreiksi pizzoiksi joko käsin tai vatkaimella.
- Step 9Kuumenna uuni korkeimmalle tasolle.
- Step 10Leikkaa mozzarella suikaleiksi. Levitä puolen mozzarellapallon suikaleet pizzan päälle, lisää muutama oksa rosmariinia ja ripaus oliiviöljyä ja paista pizza uunissa kullanruskeaksi.
- Step 11Ota pizza uunista, lisää päälle raakaa kinkkua ja viimeistele muutamalla pisaralla oliiviöljyä.
Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!
Ohjeet kuvina
Valkoisen pizzan muunnelmat
- Gorgonzola (pinaatin kanssa tai ilman)
- Quattro Formaggi
- Ricotta (esim. kirsikkatomaattien ja rucolan tai sipulin ja salsiccian kanssa)
- Taleggio ja tryffeli
- Coppa ja porcini-sienet
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment