Pizza bianca – italialainen resepti

Kokeile leipoa pizza ilman tomaattikastiketta! Etkö usko, että se on mahdollista? Kokeile sitten ehdottomasti tätä reseptiä. Se on hyvin yksinkertainen ja ehdottoman herkullinen!

From Jens 2 Min Reading time

Mikä on pizza bianca?

Jotkut teistä ovat ehkä nähneet sen ravintolan ruokalistalla. Ja sitten ihmetellyt, miksi sitä kutsutaan niin. Tätä pizzatyyppiä ei ole nimetty kokin vaimon, Biancan, mukaan. Pikemminkin se tarkoittaa “valkoista pizzaa” ja viittaa siihen, että tämä pizza valmistetaan ilman tomaattikastiketta.

Tarkka resepti vaihtelee kuitenkin alueittain Italiassa. Roomassa valkoinen pizza on melko yksinkertainen litteä leipä, jossa on oliiviöljyä, suolaa ja yrttejä, kuten oreganoa ja rosmariinia. Bianca voidaan kääntää myös “tyhjäksi” (pizza “ilman mitään”). Muualla bianca viittaa pizzan päällä olevan mozzarellan ja ricottan valkoiseen väriin.

Pizza Bianca

Print Recipe
5
Pizza ilman tomaattikastiketta on pizza bianca. Tässä reseptissä täytteenä käytetään mozzarellaa ja oliiviöljyä. Lisäksi aitoa italialaista kinkkua.
8
Prep Time 30 minutes
Cook Time 7 hours
Total Time 7 hours 30 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Liuota suola 600 ml:aan vettä.
  2. Step 2
    Sekoita sokeri ja kuivahiiva kulhossa ja sekoita joukkoon noin 2 ruokalusikallista vettä.
  3. Step 3
    Laita jauhot suureen kulhoon. Sekoita hiiva- ja sokeriseos jauhoihin. Lisää sitten vähitellen suolavesi jauhoihin ja vaivaa joko käsin tai vaivauskoneella.
  4. Step 4
    Kun vesi on täysin sekoittunut jauhoihin, lisää oliiviöljy ja sekoita kaikki uudelleen.
  5. Step 5
    Ota taikina pois taikinakoneesta ja vaivaa käsin vielä 10 minuuttia.
  6. Step 6
    Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tahmeaa, peitä se ja anna seistä huoneenlämmössä 1 tunti.
  7. Step 7
    Muotoile taikinasta 8 samankokoista palloa ja anna kohota peitettynä 6-7 tuntia.
  8. Step 8
    Muotoile taikinapalat tasaisen pyöreiksi pizzoiksi joko käsin tai vatkaimella.
  9. Step 9
    Kuumenna uuni korkeimmalle tasolle.
  10. Step 10
    Leikkaa mozzarella suikaleiksi. Levitä puolen mozzarellapallon suikaleet pizzan päälle, lisää muutama oksa rosmariinia ja ripaus oliiviöljyä ja paista pizza uunissa kullanruskeaksi.
  11. Step 11
    Ota pizza uunista, lisää päälle raakaa kinkkua ja viimeistele muutamalla pisaralla oliiviöljyä.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alle!

Ohjeet kuvina

Valkoisen pizzan muunnelmat

  • Gorgonzola (pinaatin kanssa tai ilman)
  • Quattro Formaggi
  • Ricotta (esim. kirsikkatomaattien ja rucolan tai sipulin ja salsiccian kanssa)
  • Taleggio ja tryffeli
  • Coppa ja porcini-sienet
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.40 5 äänistä (5 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields