Pastakoulu 6: Tee omat gnocchetti sardi -gnocchettit

Valmista pastataikina tavalliseen tapaan. Tarvitset noin 100 g jauhoja ja 50-75 ml vettä henkilöä kohti. On myös suositeltavaa, että sinulla on nokipannulevy.

From Jens 2 Min Reading time

Gnocchetti sardi – sardinialaiset gnocchit

Gnocchit ovat tuttuja monille enemmän tai vähemmän italian ystäville, vaikka he eivät aina lausu niitä oikein (oikein: Njocki, väärin: Gnotschi).). Tunnetut gnoccchit valmistetaan kuitenkin yleensä perunoista. Sen sijaan sardinialainen versio, gnocchetti sardi, valmistetaan durumvehnäjauhosta, joka tunnetaan myös nimellä “keltainen jauho”. Jos haluat tehdä ne itse, tarvitset durumvehnäjauhoja, hieman suolaa ja vettä. Jos haluat värillistä pastaa, käytä veden sijasta punajuuri- tai pinaattimehua tai sekoita joukkoon paprikajauhetta tai kurkumaa.

Valmista taikina gnocchetti sardi -taikinaa varten.

Valmista pastataikina tavalliseen tapaan. Tarvitset noin 100 g jauhoja ja 50-75 ml vettä henkilöä kohden. Suosittelemme myös, että sinulla on nokipannulevy. Näin gnoccheihin on todella helppo saada urat! Jos tarvitset suurempia määriä, jaa pastataikina nyrkin kokoisiksi paloiksi ja anna levätä ilmatiiviissä pussissa jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Valmistele sillä välin kuivauspinnat. Käytä suuria jauhotettuja levyjä, leivinpaperilla vuorattuja leivinpaperipeltejä tai jopa ostettua tai useasta kerroksesta venytettyä hienoa metalliverkkoa valmistettua kuivaustelinettä.

tee itse gnocchetti sardi

Näin se tehdään

Tee omat gnocchetti sardi -gnocchettisi

Irrota taikina ja leikkaa kananmunan kokoinen pala isolla veitsellä. Laita loput taikinasta takaisin pussiin, jotta se ei kuivu. Muotoile siitä sormenpaksuinen rulla. Leikkaa rulla veitsellä 7-10 mm:n levyisiksi paloiksi.
Paina sitten taikinapalaa peukalolla nokipannulevyä vasten voimakkaasti painamalla, niin että se rullautuu ylöspäin ja sen takaosaan muodostuu uria. Se on valmis!
Jos sinulla ei ole gnocchi-lautaa, voit joko muotoilla taikinan soikeaksi, litteäksi palaksi ja painaa sen haarukalla tai noudattaa orecchiette-taikinan ohjeita, mutta älä käännä pastaa ylösalaisin sen jälkeen, kun olet vetänyt sitä veitsellä.

Tuoreet gnocchetti sardi tarvitsevat noin 10 minuuttia kypsennystä. Tarkista 6 minuutin kuluttua, ovatko ne jo “al dente”, ja anna niiden hautua tarvittaessa hieman pidempään.

gnocchetti sardi

Gnocchetti sardi kotitekoinen

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields