- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pastakoulu 3: Tee oma liguurilainen trofie
Kun olet valmistanut taikinan, tarvitset Trofie-taikinaa varten vain veitsen, karhean alustan (puulauta), kuivausalustan pastaa varten ja kärsivällisyyttä....

Tee oma trofie
Oman trofien valmistus on pastakoulun kolmas oppitunti. Pastakoulussamme pitäydymme pastataikinassa ilman kananmunaa ja jatkamme ilman pastakonetta. Käytä pastataikinaan durumvehnäjauhoja (italialaisittain semola rimacinata). Tarvitset vain vähän vettä. Tarvitset 200-250 ml vettä 400 grammaa durumvehnäjauhoja kohti. Vain jos haluat tehdä värikkäitä pastoja, voit korvata veden punajuurimehulla, pinaattivedellä tai vastaavalla.
Trofie on kokemuksemme mukaan vaikeampi valmistaa kuin orecchiette. Kestää jonkin aikaa ennen kuin sen oppii sananmukaisesti hallitsemaan.
Tarvikkeet oman trofien valmistukseen
Kun olet valmistanut taikinan, tarvitset Trofie-taikinaa varten vain veitsen, karhean alustan (puulauta), kuivausalustan pastaa varten ja kärsivällisyyttä (kuva 1). Voit käyttää kasvispray-pulloa tai vastaavaa käsien kostuttamiseen. Jos sinulla on mahdollisuus säilyttää pastaa lämmityksen tai kattilan lähellä yön yli, sitä parempi. Hyvät pastanvalmistajat jättävät pastansa kuivumaan 72 tunniksi noin 36 °C:n lämpötilaan. Tämän jälkeen pasta on kuitenkin valmis pakattavaksi. Haluat syödä kotitekoisen pastasi jo seuraavana päivänä, joten sen ei tarvitse kuivua niin kauan.
Tee oma trofie – näin se onnistuu
Leikkaa orecchietten tapaan kananmunan kokoinen pala, kääri loput taikinasta ilmatiiviiseen pussiin ja rullaa pieni taikinapala noin pikkusormen paksuiseksi rullaksi (kuva nro 2). Jos kädet ovat hetken kuluttua liian kuivat, suihkauta niihin muutama ruisku kasvispray-pullosta.
Leikkaa rullasta veitsellä noin 1 cm:n levyisiä paloja (kuva nro 3).
Rullaa kukin yksittäinen pala kämmenellä laudan päällä noin 5 mm:n paksuiseksi rullaksi (kuva nro 4). Nyt seuraa vaikea vaihe: aseta rulla pystysuoraan laudalle, aseta kämmenesi reuna yläpäähän ja vedä kättäsi itseäsi kohti (kuva nro 5). Taikinarullan pitäisi kaartua hieman kämmenen reunan taakse ja muodostaa kierre. Älä anna periksi, jos et onnistu ensimmäisten rullien kanssa! Tuloksena syntyvät nuudelit ovat noin kämmenen levyisiä (kuva nro 6). Voit leikata ne puukolla puoliksi tai kolmanneksiksi, sillä alkuperäiset Ligurian trofiet ovat vain 2-4 cm pitkiä. Onnea!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment