Pastakoulu 16: Tee oma casarecceasi

Casarecce kotitekoinen Casarecce tarkoittaa yksinkertaisesti kotitekoista, sillä tämä sisilialainen pastamuoto on yksi helpoimmista valmistettavista. Tällä kertaa olemme valinneet erityisen taikinan, nimittäin grano arso-taikinan, joka on valmistettu paahdetusta viljasta. Tavallisesti durumvehnän jyvät paahdetaan ennen jauhamista. Tilapäisratkaisuna paahdoimme neljänneksen jauhoista pannulla ilman öljyä ja sekoitimme sen tavalliseen durumvehnäjauhoon. Paahdettu jauho tuoksuu vastaleivotuilta kekseiltä – kokeile ehdottomasti! Muuten […]

From Jens 1 Min Reading time

Casarecce kotitekoinen

Casarecce tarkoittaa yksinkertaisesti kotitekoista, sillä tämä sisilialainen pastamuoto on yksi helpoimmista valmistettavista. Tällä kertaa olemme valinneet erityisen taikinan, nimittäin grano arso-taikinan, joka on valmistettu paahdetusta viljasta. Tavallisesti durumvehnän jyvät paahdetaan ennen jauhamista. Tilapäisratkaisuna paahdoimme neljänneksen jauhoista pannulla ilman öljyä ja sekoitimme sen tavalliseen durumvehnäjauhoon. Paahdettu jauho tuoksuu vastaleivotuilta kekseiltä – kokeile ehdottomasti!

Muuten casarecce-pastataikinan resepti on sama kuin kaikkien muidenkin munattomien pastojen resepti: Jokaista 100 grammaa durumvehnäjauhoa kohti käytetään 50 ml vettä. Vaivaa kaikkea hyvin ja pitkään, kunnes muodostuu tasainen taikina. Jos taikina on hieman liian kuiva, kostuta käsiäsi hieman ja jatka vaivaamista. Muotoile taikina tavalliseen tapaan palloksi, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Casarecce itse tekeminen – materiaali

  • vähintään kaksi puista shashlik-tikkua
  • Veitset
  • Jauhotettu työtaso
  • puhdas puuvilla- tai pellavapyyhe casarecce-kuivausliina

Casareccen valmistus itse – pastan muotoilu

Tee oma casarecce

Tee oma casarecce

Jos haluat tehdä oman casarecce-juuston, tarvitset vain yhden tai kaksi puista shashlik-vartaita. Aikaisemmin tähän käytettiin ruohonlehteä tai muuta vastaavaa. Puisia tikkuja kannattaa varastoida muutama enemmän, sillä ne voivat murtua pastaa muotoiltaessa.
Ota taikina jääkaapista, ota noin golfpallon kokoinen pala ja kauli se ohueksi, halkaisijaltaan 5 mm:n rullaksi (kuva 1). Leikkaa veitsellä 3-4 cm:n pituisia paloja (kuva 2). Paina nyt yhdellä puutikulla pituussuuntainen ura taikinapalaan (kuva 3), käännä se “vatsalleen” ja paina siihen toinen ura puutikulla, joka on hiukan syrjässä siitä. Voit myös jättää ensimmäisen puutikun käännetyn taikinan alle ja painaa toisen tikun avulla siihen toisen uran (kuva 4). Kierrä sitten syntynyttä pastaa hieman (kuva 6), jotta kastike pysyy paremmin kiinni. Anna valmiiden casareccejen kuivua liinan päällä.

casarecce

Valmiit casarecce

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields