- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pastakoulu 15: Tee omat garganellit
Garganellit ovat peräisin epäonnistuneesta yrityksestä valmistaa tortellineja, ja ne valmistetaan samasta taikinasta kuin tortellinit. Tämä tarkoittaa, että ne valmistetaan kananmunista. Tavallisesti taikina valmistetaan tipo 00 -jauhojen ja durumvehnäjauhojen sekoituksesta suhteessa 2:1, ja 100 grammaa jauhoja kohti on yksi muna.

Table of contents
Emilia-Romagnan pasta: Garganelli
Vähän tunnettu Garganelli-pastan muoto on peräisin Emilia-Romagnan alueelta. Se muistuttaa penne rigatea, mutta suikaleet eivät ole pituussuuntaisia vaan poikittaissuuntaisia. Garganellia voidaan siis käyttää kaikkiin resepteihin, joihin muuten käytettäisiin penneä tai rigatonea. Olemme listanneet tyypillisiä resepti-ideoita garganellille tätä pastamuotoa käsittelevässä blogikirjoituksessa. Omalle kulinaariselle mielikuvitukselle ei tietenkään ole rajoja. Se, valmistatko sugon itse vai tilaatko valmiin valikoimastamme, riippuu sinusta.
Jos haluat tehdä garganellit itse, tarvitset gnocchi-laudan, jollaisia olemme jo käyttäneet gnocchien ja gnocchetti sardin valmistamiseen. Tarvitset myös puutikun, jonka halkaisija on noin 1 cm. Tämä on saatavana laudan kanssa saatavana sarjana, tai voit käyttää yksinkertaisesti puulusikkaa tai vispilää.
Garganelli-taikina
Garganellit ovat peräisin epäonnistuneesta yrityksestä valmistaa tortellineja, ja ne valmistetaan samasta taikinasta kuin tortellinit. Tämä tarkoittaa, että ne valmistetaan kananmunista. Tavallisesti taikina valmistetaan 00-tyypin jauhojen ja durumvehnäjauhojen sekoituksesta suhteessa 2:1, ja 100 grammaa jauhoja kohti on yksi muna. Juuri näin me teimme sen. Käytimme “meidän” Caputo Semola di grano duro rimacinata (durumvehnäjauhoa) ja Farina tipo 00 per Pasta fresca Tre Grazien valmistamaa jauhoa. Taikinaa vaivataan pitkään ja hyvin, kunnes se on kauniin sileää ja joustavaa, sitten se kääritään kelmuun ja annetaan levätä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.
Tee omat garganellit
Lepoajan jälkeen pastataikina kaulitaan annoksittain noin 1 mm:n paksuiseksi. Tämä voidaan tehdä perinteisellä tavalla vatkaimella tai pastakoneella. Sitten taikina leikataan veitsellä tai vielä paremmin pizzaleikkurilla 4-5 cm leveiksi suikaleiksi. Jos taittelet sitä hieman etukäteen, se käy nopeammin ja tasaisemmin. Nämä kapeat suikaleet leikataan neliöiksi. Lisää leikatut palat takaisin taikinan joukkoon kelmuun, jotta se ei kuivu.
Kiedo sitten taikinaruutu vinosti pyöreän tikun ympärille ja rullaa se taikinan kanssa nokipannulevyn päälle. Näin ulkopinta on uurrettu. Ensimmäinen garganello on valmis. Valmiiden garganellien annetaan levätä puhtaalla liinalla tai kuivaustelineellä muutama tunti ennen kypsentämistä. Ne voidaan myös keittää heti kiehuvassa vedessä.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment