- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pastakoulu 14: Tee oma maltagliati
Maltagliati on yksi yksinkertaisimmista muodoista, joita voit tehdä itse. Ne valmistetaan tagliatellen valmistuksen jäännöksistä. Jos teet niitä itse, käytät kuitenkin yleensä durumvehnä- ja mannataikinaa tähän Emilia-Romagnan ruokalajiin, etkä tagliatelle-taikinaan tarvittavaa kananmunapohjaista taikinaa.

Table of contents
Tee omat maltagliatit
Maltagliati on yksi yksinkertaisimmista muodoista, joita voit tehdä itse. Ne valmistetaan tagliatellen valmistuksen jäännöksistä. Jos teet niitä itse, käytät kuitenkin yleensä Emilia-Romagnasta peräisin olevaa durumvehnäjauhotaikinaa, etkä tagliatelle-taikinaan käytettyä kananmunapohjaista taikinaa.
Tarvitset myös vyörytyspuikon, jonka voit tarvittaessa korvata tyhjällä viinipullolla, sekä leivontapyörän, jolla leikkaat aaltoilevasti tai sahalaitaisesti.
Maltagliati-pastataikina
Neljän hengen pastataikinaa varten tarvitset 400 g durumvehnäjauhoja ja noin 200 ml vettä. Sekoita ensin jauhot ja vesi kulhossa ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Esimerkissämme olemme korvanneet yhden taikinan veden ruokasoodaan sekoitetulla punakaalimehulla, joka on antanut taikinaan sen petroolivärin. Muotoile taikinasta pallo, kääri se ilmatiiviisti kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin 1 tunti. (Se, että pastataikina näyttää leikkauskuvissa melko violetilta, johtuu jääkaapissa tapahtuvasta hapettumisesta. Kun maltagliat kuivuvat, niistä tulee jälleen petrolinvärisiä).
Maltagliatin leikkaaminen
Ota taikina jääkaapista, vaivaa sitä uudelleen, jotta se saa kimmoisuutensa, ja kauli se jauhotetulla työtasolla 1-2 mm paksuksi. Ota sitten leivontapyörä ja leikkaa taikina 2 – 3 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet 5 cm:n pituisiksi osiksi suunnilleen suorassa kulmassa ensimmäisiin leikkauksiin nähden. Niiden ei pitäisi olla tasaisia, silloin Maltagliati tarkoittaa “huonosti leikattuja”.
Aseta valmiit maltagliatit kuivumaan puhtaalle puuvilla- tai pellavaliinalle. Näin yksinkertaista se on.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment