Pastakoulu 14: Tee oma maltagliati

Maltagliati on yksi yksinkertaisimmista muodoista, joita voit tehdä itse. Ne valmistetaan tagliatellen valmistuksen jäännöksistä. Jos teet niitä itse, käytät kuitenkin yleensä durumvehnä- ja mannataikinaa tähän Emilia-Romagnan ruokalajiin, etkä tagliatelle-taikinaan tarvittavaa kananmunapohjaista taikinaa.

From Jens 1 Min Reading time

Tee omat maltagliatit

Maltagliati on yksi yksinkertaisimmista muodoista, joita voit tehdä itse. Ne valmistetaan tagliatellen valmistuksen jäännöksistä. Jos teet niitä itse, käytät kuitenkin yleensä Emilia-Romagnasta peräisin olevaa durumvehnäjauhotaikinaa, etkä tagliatelle-taikinaan käytettyä kananmunapohjaista taikinaa.
Tarvitset myös vyörytyspuikon, jonka voit tarvittaessa korvata tyhjällä viinipullolla, sekä leivontapyörän, jolla leikkaat aaltoilevasti tai sahalaitaisesti.

Tee oma maltagliati - askel askeleelta

Tee oma maltagliati – askel askeleelta

Maltagliati-pastataikina

Neljän hengen pastataikinaa varten tarvitset 400 g durumvehnäjauhoja ja noin 200 ml vettä. Sekoita ensin jauhot ja vesi kulhossa ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Esimerkissämme olemme korvanneet yhden taikinan veden ruokasoodaan sekoitetulla punakaalimehulla, joka on antanut taikinaan sen petroolivärin. Muotoile taikinasta pallo, kääri se ilmatiiviisti kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin 1 tunti. (Se, että pastataikina näyttää leikkauskuvissa melko violetilta, johtuu jääkaapissa tapahtuvasta hapettumisesta. Kun maltagliat kuivuvat, niistä tulee jälleen petrolinvärisiä).

Maltagliatin leikkaaminen

Ota taikina jääkaapista, vaivaa sitä uudelleen, jotta se saa kimmoisuutensa, ja kauli se jauhotetulla työtasolla 1-2 mm paksuksi. Ota sitten leivontapyörä ja leikkaa taikina 2 – 3 cm leveiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet 5 cm:n pituisiksi osiksi suunnilleen suorassa kulmassa ensimmäisiin leikkauksiin nähden. Niiden ei pitäisi olla tasaisia, silloin Maltagliati tarkoittaa “huonosti leikattuja”.
Aseta valmiit maltagliatit kuivumaan puhtaalle puuvilla- tai pellavaliinalle. Näin yksinkertaista se on.

Maltagliati tricolori

Maltagliati tricolori

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields