- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pastakoulu 11: Tee oma croxetti
Croxetti-leima koostuu aina kahdesta osasta: Leikkuri ja koholeima. Aloita leikkaamalla ympyröitä leikkurilla. Aivan kuten joulukekseissä - mitä tiiviimmin asetat ympyrät toisiinsa, sitä vähemmän tähteitä joudut kaulimaan seuraavaa kierrosta varten.

Croxetti stampati – leimattu pasta
Edellisessä blogikirjoituksessa tutustuimme jo tarkemmin croxettipastamuottiin. Pastakoulun 10. oppitunnilla kerromme nyt, miten voit tehdä leimapastaa itse. Valitettavasti tämä muoto on Saksassa vielä suhteellisen tuntematon, vaikka se on varmasti yksi italialaisen keittiön koristeellisimmista pastamuodoista. Ensinnäkin on ongelma, mistä hankkia croxetti-leimoja. Italiassa matkustaessamme keskitymme enemmän lopputuotteisiin, joten emme valitettavasti ole vielä ottaneet niitä mukaan. Jotta voisimme silti valmistaa Ligurian kolikkopastaa, yksi työntekijöistämme istui nopeasti alas, suunnitteli kaksi muottia ja tulostutti ne Shapewaysin 3D-tulostimella. Saimme sitten jopa leiman, jossa oli logomme.
Resepti pastataikina – tee oma croxetti
Internetissä on useita reseptejä pastataikinaa varten, jos haluat tehdä croxettin itse. Jotkut niistä sisältävät kananmunaa. Kysyimme kuitenkin Ligurian Venturinolta, ja hän käyttää vain durumvehnäjauhoja ja vettä. Niinpä me teimme niin. Jokaista 100 grammaa durumvehnäjauhoa / hienoa durumvehnäjauhoa kohti käytetään noin 60 ml vettä. Sekoita nämä kaksi keskenään ja vaivaa kärsivällisesti tasaiseksi taikinaksi. Kuten tavallista, voit myös värjätä pastan. Kääri taikina sitten kelmuun, jotta taikinan ja kelmun väliin ei jää ilmaa. Anna pastataikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Leimaaminen croxetti pasta
Riippumatta siitä, käytätkö alkuperäistä puista Croxetti-leimasinta vai 3D-tulostimesta saatua leimasinta, taikina on ensin kaulittava 2-3 mm paksuksi. Tämä voidaan tehdä pastakoneella tai valssauspuikolla. Muista jauhottaa työpinta ja kaulitun taikinan pinta hyvin. Sitten on aika leikata pasta:
Croxetti-leima koostuu aina kahdesta osasta: Leikkuri ja koholeimasin. Leikkaa ensin leikkurilla ympyröitä. Aivan kuten joulukeksien kanssa – mitä tiiviimmin asetat ympyrät toisiinsa, sitä vähemmän tähteitä joudut kaulimaan seuraavaa kierrosta varten.
Nyt valmistustavat eroavat toisistaan: Jos käytät ligurilaista puuleimasinta, aseta taikinan ympyrä taikinan päälle ja paina sitä vastakkaisella palalla, jolloin kuvio kohokuvioutuu taikinaan kuin kolikko. Taikina saattaa tarttua leimasimeen hieman kiinni, jolloin sitä voi vain naputella pois. Voit myös vain painaa leimapalan työpöydällä olevan taikinan päälle. Jos haluat kohokuvioida krokettien molemmat puolet, aseta taikinakiekko toisen leimasimen päälle ja paina toinen leimasimen päälle.
Anna valmiiden krokettien kuivua keittiöpyyhkeen päällä. Löydät reseptejä Ligurian pastan seuraksi sopivista kastikkeista croxetteja käsittelevästä blogikirjoituksestamme. Myös reseptikokoelmassamme oleva pesto alla genovese -resepti on hyvä paikka aloittaa.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment