Pastakoulu 10: Tee oma tattaripasta pizzoccheri

Pizzoccherin tekeminen itse on erittäin helppoa. Et oikeastaan tarvitse mitään sellaisia "työkaluja", joita ei ole jokaisessa taloudessa. Ainoat tarvitsemasi välineet ovat kulho, vatkain (tai pastakone), pizzaleikkuri tai taikinapyörä ja pitkä veitsi.

From Jens 1 Min Reading time

Pizzoccheri – Valtellinan pastaa

Valmis pizzoccheri on ollut valikoimassamme jo pitkään, ja olemme usein valmistaneet sitä lounaaksi toimistossa. Ensi silmäyksellä olimme myös epäileväisiä, koska ne näyttävät melko “luomuilta”. Mutta kaikki pitivät reseptistä heti, ja niinpä pyydämme sitä uudelleen noin kahden viikon välein. Tähän asti olemme aina käyttäneet valikoimamme valmiita, mutta osana pastakoulua ajattelimme, että voisimme valmistaa omat. Niinpä löysimme nopeasti italialaisen reseptin, käänsimme sen ja aloitimme!

pizzoccheri-taikina

Tee oma pizzoccheri – taikina

Tee oma pizzoccheri – ainekset

Tarvitset seuraavat ainekset 4 hengelle:
+ 400 g tattarijauhoja
+ + + 100 g vehnäjauhoja
+ 2 ripausta suolaa
Omien pizzocchereiden valmistaminen on erittäin helppoa. Et oikeastaan tarvitse mitään “työkaluja”, joita ei löydy jokaisesta taloudesta. Ainoat tarvitsemasi välineet ovat kulho, vatkain (tai pastakone), pizzaleikkuri tai pastapyörä ja pitkä veitsi.
Reseptikokoelmastamme löydät, miten valmistat pizzoccheri-vihannekset.
Pastan valmistukseen on varattava noin 45 minuuttia, josta 30 minuuttia taikinan lepäämiseen jääkaapissa.

tee oma pizzoccheri

Tee itse pizzoccheri – rullaa ja leikkaa.

Tee oma pizzoccheri

Jos haluat tehdä omat pizzoccherit, sekoita ensin molemmat jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon vesi ja vaivaa kaikki tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
Ota taikina uudelleen esiin ja kauli se 2-3 mm:n paksuiseksi pastakoneella tai vatkaimella.
Leikkaa taikina 7-8 cm leveiksi suikaleiksi. Jos olet käyttänyt vatkainta, voit vaivata epätasaiset suikaleet uudelleen ja kaulata ne uudelleen.
Jauhota suikaleet ja aseta ne päällekkäin 5-6 kerroksiksi. Leikkaa nämä suikaleet veitsellä uudelleen poikittain 5 mm leveiksi suikaleiksi.
Anna pizzoccherien levätä jauhotetulla alustalla ja ripottele päälle taas jauhoja.
Sitten voit jatkaa vihannesten valmistamista.

pizzoccheri

Pizzoccheri

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields