- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Pastakoulu 10: Tee oma tattaripasta pizzoccheri
Pizzoccherin tekeminen itse on erittäin helppoa. Et oikeastaan tarvitse mitään sellaisia "työkaluja", joita ei ole jokaisessa taloudessa. Ainoat tarvitsemasi välineet ovat kulho, vatkain (tai pastakone), pizzaleikkuri tai taikinapyörä ja pitkä veitsi.

Pizzoccheri – Valtellinan pastaa
Valmis pizzoccheri on ollut valikoimassamme jo pitkään, ja olemme usein valmistaneet sitä lounaaksi toimistossa. Ensi silmäyksellä olimme myös epäileväisiä, koska ne näyttävät melko “luomuilta”. Mutta kaikki pitivät reseptistä heti, ja niinpä pyydämme sitä uudelleen noin kahden viikon välein. Tähän asti olemme aina käyttäneet valikoimamme valmiita, mutta osana pastakoulua ajattelimme, että voisimme valmistaa omat. Niinpä löysimme nopeasti italialaisen reseptin, käänsimme sen ja aloitimme!
Tee oma pizzoccheri – ainekset
Tarvitset seuraavat ainekset 4 hengelle:
+ 400 g tattarijauhoja
+ + + 100 g vehnäjauhoja
+ 2 ripausta suolaa
Omien pizzocchereiden valmistaminen on erittäin helppoa. Et oikeastaan tarvitse mitään “työkaluja”, joita ei löydy jokaisesta taloudesta. Ainoat tarvitsemasi välineet ovat kulho, vatkain (tai pastakone), pizzaleikkuri tai pastapyörä ja pitkä veitsi.
Reseptikokoelmastamme löydät, miten valmistat pizzoccheri-vihannekset.
Pastan valmistukseen on varattava noin 45 minuuttia, josta 30 minuuttia taikinan lepäämiseen jääkaapissa.
Tee oma pizzoccheri
Jos haluat tehdä omat pizzoccherit, sekoita ensin molemmat jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon vesi ja vaivaa kaikki tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
Ota taikina uudelleen esiin ja kauli se 2-3 mm:n paksuiseksi pastakoneella tai vatkaimella.
Leikkaa taikina 7-8 cm leveiksi suikaleiksi. Jos olet käyttänyt vatkainta, voit vaivata epätasaiset suikaleet uudelleen ja kaulata ne uudelleen.
Jauhota suikaleet ja aseta ne päällekkäin 5-6 kerroksiksi. Leikkaa nämä suikaleet veitsellä uudelleen poikittain 5 mm leveiksi suikaleiksi.
Anna pizzoccherien levätä jauhotetulla alustalla ja ripottele päälle taas jauhoja.
Sitten voit jatkaa vihannesten valmistamista.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment