Parmesaanitortut – alkupala juhla-ateriaan

Nämä kauniit parmesaanitortut hurmaavat sinut! Voit tarjoilla niitä pienenä italialaisena alkupalana ruokalistalla tai nauttia niitä salaatin kanssa illallisella. Ne ovat herkullisia myös ilman salaattia, esimerkiksi sormiruokana noutopöydässä.

From Jens 2 Min Reading time

Cestini di Parmigiano

Print Recipe
1
Nämä herkulliset tortut, joissa on ricottaa ja parmesaania, ovat loistava italialainen alkupala.
Equipment
  • 24 Muffinssi- tai torttuvuoat
Prep Time 1 hour 20 minutes
Cook Time 12 minutes
Total Time 1 hour 32 minutes

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Taikinaa varten
  1. Step 1
    Sekoita jauhot, parmesaaniraaste ja suola. Leikkaa kylmä voi pieniksi paloiksi ja sekoita jauhoihin sormenpäillä, kunnes seos on korppujauhon kaltaista.
  2. Step 2
    Vatkaa kananmuna, lisää jauhoseokseen ja vaivaa, kunnes taikina muodostaa pallon. Jos taikina on liian kuivaa, lisää yksi tai kaksi teelusikallista vettä.
  3. Step 3
    Kääri valmis taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
  4. Step 4
    Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  5. Step 5
    Kauli taikina hyvin jauhotetulla työtasolla noin 4 mm paksuksi. Käytä kuppia tai vastaavaa. Leikkaa ympyröitä, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin muffinivuokien halkaisija. Leikkaa mahdollisimman monta keksiä, poista taikina ympyröiden välistä ja kauli ja leikkaa tarvittaessa uudelleen.
  6. Step 6
    Paina ympyrät muottiin, pistele pohjaan haarukalla ja paista 10-12 minuuttia 180 °C:ssa, kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna torttujen jäähtyä ritilällä.
Täytettä varten
  1. Step 7
    Sekoita hyvin valutettu ricotta peston ja parmesaaniraasteen kanssa.
  2. Step 8
    Annostele ricotta-seos pursotinpussilla torttujen päälle ja koristele balsamicopisaroilla. Tarjoile heti.
Do you like the recipe?

Parmesaanitortut ovat loistava alkupala.

Olipa kyseessä sitten syntymäpäiväillallinen, vieraita on tulossa illalliselle tai juhlallinen ateria… Tämän reseptin tortut ovat nerokas aloitus aterialle. Mureneva leivonnainen, jossa on ripaus parmesaania, yhdistettynä balsamiviinietikkaan ja ricottaan on makujen ja tekstuurien juhlaa. Hemmottele suupieliäsi tällä makuräjähdyksellä!

Italialaisen juhlavalikon käynnistys

Jos etsit ideaa todella tyylikkääseen ja helppokäyttöiseen italialaiseen ruokalistaan, suosittelemme seuraavia ruokalajeja.

  • Antipasto: parmesaanitortut, rustici
  • Primo: Pinaattipappardelle ragù biancon kanssa
  • Secondo: Kananrinta italialaisessa takissa
  • Dolce: Tähtikakku

Parmesaanitorttujen ohjeet askel askeleelta

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields