- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Parmesaanitortut – alkupala juhla-ateriaan
Nämä kauniit parmesaanitortut hurmaavat sinut! Voit tarjoilla niitä pienenä italialaisena alkupalana ruokalistalla tai nauttia niitä salaatin kanssa illallisella. Ne ovat herkullisia myös ilman salaattia, esimerkiksi sormiruokana noutopöydässä.

- 24 Muffinssi- tai torttuvuoat
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Sekoita jauhot, parmesaaniraaste ja suola. Leikkaa kylmä voi pieniksi paloiksi ja sekoita jauhoihin sormenpäillä, kunnes seos on korppujauhon kaltaista.
- Step 2Vatkaa kananmuna, lisää jauhoseokseen ja vaivaa, kunnes taikina muodostaa pallon. Jos taikina on liian kuivaa, lisää yksi tai kaksi teelusikallista vettä.
- Step 3Kääri valmis taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
- Step 4Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
- Step 5Kauli taikina hyvin jauhotetulla työtasolla noin 4 mm paksuksi. Käytä kuppia tai vastaavaa. Leikkaa ympyröitä, joiden halkaisija on hieman suurempi kuin muffinivuokien halkaisija. Leikkaa mahdollisimman monta keksiä, poista taikina ympyröiden välistä ja kauli ja leikkaa tarvittaessa uudelleen.
- Step 6Paina ympyrät muottiin, pistele pohjaan haarukalla ja paista 10-12 minuuttia 180 °C:ssa, kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna torttujen jäähtyä ritilällä.
- Step 7Sekoita hyvin valutettu ricotta peston ja parmesaaniraasteen kanssa.
- Step 8Annostele ricotta-seos pursotinpussilla torttujen päälle ja koristele balsamicopisaroilla. Tarjoile heti.
Parmesaanitortut ovat loistava alkupala.
Olipa kyseessä sitten syntymäpäiväillallinen, vieraita on tulossa illalliselle tai juhlallinen ateria… Tämän reseptin tortut ovat nerokas aloitus aterialle. Mureneva leivonnainen, jossa on ripaus parmesaania, yhdistettynä balsamiviinietikkaan ja ricottaan on makujen ja tekstuurien juhlaa. Hemmottele suupieliäsi tällä makuräjähdyksellä!
Italialaisen juhlavalikon käynnistys
Jos etsit ideaa todella tyylikkääseen ja helppokäyttöiseen italialaiseen ruokalistaan, suosittelemme seuraavia ruokalajeja.
- Antipasto: parmesaanitortut, rustici
- Primo: Pinaattipappardelle ragù biancon kanssa
- Secondo: Kananrinta italialaisessa takissa
- Dolce: Tähtikakku
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment