Pappa al pomodoro – italialainen resepti

Pappa al Pomodoro on yksi yksinkertaisimmista ruokalajeista, mutta uskomattoman maukas. Se on perinteinen toscanalainen leipäkeitto, joka sopii aivan loistavasti tähteeksi. Tämä resepti on edelleen sisäpiirin vinkki tässä maassa. Sinun on ehdottomasti kokeiltava sitä.

From Jens 2 Min Reading time

Pappa al pomodoro

Print Recipe
1
Nopea ja helppo ruokalaji tomaateista, oliiviöljystä ja leivästä.
6
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Hienonna sipuli, porkkana ja selleri ja paista niitä puolessa oliiviöljyssä syvässä, raskaassa pannussa säännöllisesti sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanvärisen värin.
  2. Step 2
    Lisää tomaatit, reilu ripaus suolaa ja puoli purkkia vettä ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
  3. Step 3
    Poista sillä välin leivän kuoret, revi ne karkeasti ja peitä ne vedellä suuressa kulhossa.
  4. Step 4
    Hiero leipää 5 minuutin kuluttua sormilla.
  5. Step 5
    Valuta hienoksi raastettu leipä siivilän läpi.
  6. Step 6
    Lisää nyt leipä tomaattiseokseen ja painele valkosipuli pannulle. Leikkaa basilika suikaleiksi ja lisää joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Step 7
    Hauduta miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia ja lisää ruokalusikallinen vettä, jos pappa menettää liikaa nestettä.
  8. Step 8
    Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon loput ekstraneitsytoliiviöljystä. Valmis.
Do you like the recipe?

Pappa al pomodoron ainekset

Toscanan alkuperäisessä pappa al pomodoro -reseptissä käytetään pane scioccoa, alueen perinteistä suolatonta leipää. Suolattu leipä ei hajoa yhtä hyvin, mutta jos et löydä pane scioccoa, voit tyytyä vanhaan ciabattaan tai valkoiseen leipään.

On tärkeää, että leipä on todella vanhaa. Tarvittaessa voit myös kuivata liian tuoretta ja kosteaa leipää leivänpaahtimessa tai uunissa.

Toscanan keittiölle tyypillinen ruokalaji.

Ruoka on peräisin Toscanasta, ja se on panzanellan tavoin yksi Cucina Poveran klassikoista. Sillä on pitkät perinteet Toscanan maanviljelijöiden keskuudessa. Muualla Italiassa ruokalaji yleistyi vasta vuonna 1911 romaanin ansiosta. Nykyään sitä syödään kaikkialla. Monille italialaisille se on klassinen lapsuudenruoka.

Annossuositus tuotteelle pappa al pomodoro

Lautanen voidaan tarjoilla osana antipastoa grissinin tai crostinin kanssa. Monet italialaiset nauttivat pappaa kuitenkin eräänlaisena keittona, joka muistuttaa gazpachoa. Sitä voidaan tarjoilla kesällä jäähdytettynä ja talvella kuumana keittona.

Pappa tarjoillaan klassisessa saviruukussa. Se säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.

Kuvitetut reseptiohjeet – askel askeleelta

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 1 äänestyksestä (1 rating without comment)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields