Ossobucon resepti – alkuperäinen Italiasta

Ossobuco on virkistävä ruokalaji kylmille talvipäiville. Kirjaimellisesti käännettynä tämä perinteinen milanolaisruoka tarkoittaa “luuta, jossa on reikä”. Se tarjoillaan milanolaisen risoton kanssa, mutta sen voi tarjoilla myös perunoiden kanssa. Erityinen ainesosa on gremolata, hienonnettu persiljan, rosmariinin (ja valkosipulin) ja sitruunankuoren seos, joka joko kypsennetään kypsennyksen viimeisten 10 minuutin aikana tai ripotellaan lautasella olevan lihan päälle. Ainekset […]

From Jens 1 Min Reading time

Ossobuco on virkistävä ruokalaji kylmille talvipäiville. Kirjaimellisesti käännettynä tämä perinteinen milanolaisruoka tarkoittaa “luuta, jossa on reikä”. Se tarjoillaan milanolaisen risoton kanssa, mutta sen voi tarjoilla myös perunoiden kanssa. Erityinen ainesosa on gremolata, hienonnettu persiljan, rosmariinin (ja valkosipulin) ja sitruunankuoren seos, joka joko kypsennetään kypsennyksen viimeisten 10 minuutin aikana tai ripotellaan lautasella olevan lihan päälle.

Ainekset 4 hengelle:

Gremolataa varten:

  • ½ nippu lehtipersiljaa
  • Rosemary
  • 1 käsittelemätön sitruuna
  • 3 valkosipulinkynttä
Ossobuco balsamiviinietikalla koristeltuna

Ossobuco balsamiviinietikalla koristeltuna

Ossobuco-reseptin valmistelu

Pese vasikanliha, taputtele kuivaksi, mausta suolalla ja pippurilla ja pyörittele se jauhoissa. Puhdista, pese ja kuutioi vihannekset.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Paista lihaviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää kuutioidut vihannekset ja paista kevyesti. Lisää tomaatit (mehuineen, jos käytät tomaattisäilykkeitä), lihaliemi ja valkoviini.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Paista lihaviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää kuutioidut vihannekset ja paista kevyesti. Lisää tomaatit (mehuineen, jos käytät tomaattisäilykkeitä), lihaliemi ja valkoviini.

Gremolata:
Raasta sitruunoiden kuori hienoksi. Hienonna persilja ja rosmariini, kuori ja kuutioi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki keskenään.

Gustini toivottaa hyvää ruokahalua!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields