- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Ossobucon resepti – alkuperäinen Italiasta
Ossobuco on virkistävä ruokalaji kylmille talvipäiville. Kirjaimellisesti käännettynä tämä perinteinen milanolaisruoka tarkoittaa “luuta, jossa on reikä”. Se tarjoillaan milanolaisen risoton kanssa, mutta sen voi tarjoilla myös perunoiden kanssa. Erityinen ainesosa on gremolata, hienonnettu persiljan, rosmariinin (ja valkosipulin) ja sitruunankuoren seos, joka joko kypsennetään kypsennyksen viimeisten 10 minuutin aikana tai ripotellaan lautasella olevan lihan päälle. Ainekset […]

Table of contents
Ossobuco on virkistävä ruokalaji kylmille talvipäiville. Kirjaimellisesti käännettynä tämä perinteinen milanolaisruoka tarkoittaa “luuta, jossa on reikä”. Se tarjoillaan milanolaisen risoton kanssa, mutta sen voi tarjoilla myös perunoiden kanssa. Erityinen ainesosa on gremolata, hienonnettu persiljan, rosmariinin (ja valkosipulin) ja sitruunankuoren seos, joka joko kypsennetään kypsennyksen viimeisten 10 minuutin aikana tai ripotellaan lautasella olevan lihan päälle.
Ainekset 4 hengelle:
- 1 kg 4 viipaletta vasikanreittä
- 2 rkl jauhoja
- 200 g porkkanoita
- 200 g selleriä
- 6 rkl oliiviöljyä
- 500 g kuorittuja tomaatteja
- ¼ litraa lihalientä
- ¼ litraa valkoviiniä
- 1 ripaus sokeria
- Suolaa ja pippuria
Gremolataa varten:
- ½ nippu lehtipersiljaa
- Rosemary
- 1 käsittelemätön sitruuna
- 3 valkosipulinkynttä
Ossobuco-reseptin valmistelu
Pese vasikanliha, taputtele kuivaksi, mausta suolalla ja pippurilla ja pyörittele se jauhoissa. Puhdista, pese ja kuutioi vihannekset.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Paista lihaviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää kuutioidut vihannekset ja paista kevyesti. Lisää tomaatit (mehuineen, jos käytät tomaattisäilykkeitä), lihaliemi ja valkoviini.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Paista lihaviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lisää kuutioidut vihannekset ja paista kevyesti. Lisää tomaatit (mehuineen, jos käytät tomaattisäilykkeitä), lihaliemi ja valkoviini.
Gremolata:
Raasta sitruunoiden kuori hienoksi. Hienonna persilja ja rosmariini, kuori ja kuutioi valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki keskenään.
Gustini toivottaa hyvää ruokahalua!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment