Munakoiso parmesaanin kanssa – resepti Italiasta

Resepti-idea vieraita varten: Melanzane alla parmigiana Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa: vieraat – mahdollisesti kasvissyöjät – ovat ilmoittaneet saapuvansa, etkä halua viettää koko iltaa keittiössä. Silloin tarvitset reseptin, joka on joko nopea valmistaa vieraiden nauttiessa aperitiivia tai jonka olet valmistanut etukäteen ja joka tarvitsee vain lämmittää. Suosittelen munakoisoa parmesaanin ja mozzarellan kera. Se on hyvä […]

From Jens 2 Min Reading time

Resepti-idea vieraita varten: Melanzane alla parmigiana

Olemme kaikki olleet siinä tilanteessa: vieraat – mahdollisesti kasvissyöjät – ovat ilmoittaneet saapuvansa, etkä halua viettää koko iltaa keittiössä. Silloin tarvitset reseptin, joka on joko nopea valmistaa vieraiden nauttiessa aperitiivia tai jonka olet valmistanut etukäteen ja joka tarvitsee vain lämmittää.
Suosittelen munakoisoa parmesaanin ja mozzarellan kera. Se on hyvä valmistaa aamulla ja säilyttää jääkaapissa iltaan asti. Kun vieraat saapuvat, sinun tarvitsee vain laittaa se takaisin uuniin 10 minuutiksi, ehkä ciabattan kanssa.

Munakoiso parmesanin ja mozzarellan kera

Munakoiso parmesanin ja mozzarellan kera

Parmesaanin kera valmistetun munakoison ainekset

Ainekset riittävät 4-5 hengelle.

+ 4 isoa munakoisoa
+ jauhot munakoisojen panerointia varten
+ auringonkukka- tai oliiviöljy
+ 1 paketti mozzarella di bufalaa
+ ohuita viipaleita parmesaania.
Kastike
+ 700 g hienonnettuja tomaattisäilykkeitä
+ 25 g voita
+ 2 keskikokoista salottisipulia hienonnettuna
+ 2 g (½ tl) sokeria
+ 1 hyvin pieni kuivattu chilipippuri
+ suolaa
+ tuoretta basilikaa.

Tarvitset myös siivilän, kulhon, suuren kattilan, kattilan, talouspaperia ja padan.

Valmistelu

Leikkaa munakoisojen päät irti ja kuori ne pituussuunnassa niin, että saat kolme tummaa ja kolme vaaleaa suikaletta. Näin munakoisot pysyvät muodossaan. Leikkaa munakoisot 4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Suolaa munakoisot molemmin puolin ja anna niiden levätä 1-2 tuntia siivilässä. Suola poistaa munakoisoista kosteutta ja myös osan niiden kitkerästä mausta. Huuhtele munakoisot sitten hyvin ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla.
Laita kulhoon jauhoja ja pyörittele munakoisoviipaleet siinä, kunnes ne ovat molemmin puolin jauhojen peitossa.
Kuumenna öljy pannulla ja paista munakoisoviipaleita 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Voit kääntää niitä haarukalla.
Aseta viipaleet sitten kulhoon, joka on vuorattu talouspaperilla. Paperin pitäisi imeä osa öljystä.

Valmista kastike
Sulata voi pannulla. Lisää hienonnetut salottisipulit ja kuullota 3 minuuttia.
Lisää tomaatit ja keitä muutama sekunti sekoittaen. Lisää sokeri ja sekoita uudelleen. Lisää ripaus suolaa ja sekoita uudelleen.
Lisää chili (tai jauhettu pippuri). Anna kastikkeen kiehua 20-30 minuuttia, jotta se vähenee hieman.
Lisää hienonnettu basilika.
Kaada tomaattikastiketta 1 ½ cm:n paksuinen kerros vuokaan. Levitä munakoisoviipaleet tasaisesti vuokaan.
Aseta viipale parmesaania jokaisen munakoisoviipaleen päälle.
Leikkaa mozzarellaviipaleet noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja aseta munakoisojen päälle.
Lusikoi loput tomaattikastikkeesta yksittäisten munakoisoviipaleiden päälle.
Esilämmitä uuni 190 °C:seen (kaasuaste 5) ja kypsennä munakoisoja noin 30 minuuttia. Jos juusto alkaa ruskistua sitä ennen, sammuta uuni sitä ennen.
Tarjoile joko heti leivän ja punaviinin kanssa tai peitä alumiinifoliolla ja paista uunissa tarvittaessa vielä 10 minuuttia.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields