Mostarda (sinappi-hedelmä) resepti Italiasta

Tänään haluan esitellä teille reseptin, joka eroaa melkoisesti edellisistä: sinappimehut eli mostarda di frutta. Tämä ruokalaji juontaa juurensa vuoteen 1621! Sinapin tai mostardan käyttö tuli Pohjois-Italiaan Ranskasta (erityisen kuuluisa on Dijonin sinappi). Tuolloin mostardaa nautittiin pääasiassa joulun aikaan. Pohjois-Italian kaupungeissa on nykyään erilaisia muunnelmia: Mantovassa valmistetaan kokonaisia päärynöitä ja kvitteneitä, kun taas Vogherassa käytetään sokeroituja […]

From Jens 1 Min Reading time

Tänään haluan esitellä teille reseptin, joka eroaa melkoisesti edellisistä: sinappimehut eli mostarda di frutta. Tämä ruokalaji juontaa juurensa vuoteen 1621! Sinapin tai mostardan käyttö tuli Pohjois-Italiaan Ranskasta (erityisen kuuluisa on Dijonin sinappi). Tuolloin mostardaa nautittiin pääasiassa joulun aikaan. Pohjois-Italian kaupungeissa on nykyään erilaisia muunnelmia: Mantovassa valmistetaan kokonaisia päärynöitä ja kvitteneitä, kun taas Vogherassa käytetään sokeroituja hedelmiä. Cremonassa käytetään myös viikunoita, aprikooseja ja persikoita.

Voit käyttää enemmän tai vähemmän sinappia makusi mukaan.

Mostarda tarjoillaan liharuokien kanssa. Italiassa on myös pastaa, joka on täytetty mostardalla ja kurpitsalla.

Kulhollinen sinapin hedelmiä (mostarda)

Kulhollinen sinapin hedelmiä (mostarda)

Mostarda-reseptin ainekset (3 annosta):

  • ¾ kg hedelmiä, sekalaisia, esim. (ananas, kiinteät päärynät, viikunat, limetit, kirsikat, mangot, appelsiiniviipaleet, papaija, persikat, fysalis, tähtihedelmät, sitruunat, sokerimeloni).
  • 425 g sokeria
  • ¼ litraa vettä, hedelmämehua tai valkoviiniä.
  • 75 ml etikkaa(valkoviinietikkaa)
  • 20 g sinappijauhetta

Mostardan valmistus:

Valmista hedelmät sen mukaan, mitkä olet valinnut.

Leikkaa ananas-, persikka- ja meloniliha 1 ½ cm:n kuutioiksi. Leikkaa mangon hedelmäliha noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa tähtihedelmät sekä kuoritut limetit ja sitruunat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa nektariinin ja papaijan hedelmäliha viipaleiksi. Poista fysalisista kuoret.
Keitä 325 g sokeria ¼ litrassa vettä 10 minuuttia, kunnes sokeri on täysin liuennut. Lisää hedelmät sokeriveteen keittoaikajärjestyksessä: meloni, ananas, tähtihedelmät ensin, mango, papaija ja fysalis viimeisenä. Keitä hedelmiä sokerivedessä 10-15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kaada sisältö kulhoon.
Hauduta loput sokerista etikan kanssa 10 minuuttia ja anna jäähtyä. Kaada sinappijauhe kulhossa olevan etikkasiirapin päälle ja vatkaa tasaiseksi.
Anna levätä 1 tunti. Kaada sinappisiirappi hedelmien päälle ja kaada seos purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Eksoottinen herkku ei ole vain omaan käyttöön, vaan se sopii myös lahjaksi.
Onnea ruoanlaittoon!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields