Italialaisen suklaasalamin / kylmän koiran resepti

Kylmä koira Italiassa: Salame di Cioccolata Kyllä, luit otsikon oikein. Tämän päivän reseptin tuloksena on suklaasalami. Yhdistelmä saattaa kuulostaa aluksi oudolta, mutta kuten otsikosta käy ilmi, kyseessä on itse asiassa eräänlainen kylmä koira. Ja se voi olla vain ruokahalua herättävää, eikö totta? Paitsi jos et tiedä, mitä kylmä koira on. Tämä “ei-leivottu kakku” tunnetaan monilla […]

From Jens 2 Min Reading time

Kylmä koira Italiassa: Salame di Cioccolata

Kyllä, luit otsikon oikein. Tämän päivän reseptin tuloksena on suklaasalami. Yhdistelmä saattaa kuulostaa aluksi oudolta, mutta kuten otsikosta käy ilmi, kyseessä on itse asiassa eräänlainen kylmä koira. Ja se voi olla vain ruokahalua herättävää, eikö totta?

Paitsi jos et tiedä, mitä kylmä koira on. Tämä “ei-leivottu kakku” tunnetaan monilla muilla nimillä, kuten Lukullus, Wandsbecker Speck tai Kalte Schnauze, ja se valmistetaan kerrostamalla suklaa-kookosrasvakreemiä vuorotellen voikekseillä leipäpellille.

Salamin täyte koostuu perinteisesti kekseistä. Mutta myös pähkinät, kuten pistaasipähkinät tai hasselpähkinät, maistuvat fantastisilta!

Suklaasalami tai italialainen Salame di cioccolata koostuu samankaltaisista ainesosista, mutta on salamin muotoinen. Tämä kaloripommi on erityisen suosittu Lombardian ja Emilia-Romagnan maaseutualueilla.

Itse valmistus on melko nopeaa, mutta salamin on levättävä jääkaapissa muutama tunti, kunnes se on jähmettynyt.

Suklaasalamin ainekset

  • 300 g voikeksejä
  • 150 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g sokeria
  • 2 munaa
  • 30 ml Vin Santo
  • 40 g raastettua sitruunankuorta

Tarvitset myös kulhon suklaan sulattamista varten, kulhon voin lämmittämistä varten ja sekoituskulhon. Tarvitset myös kattilan suklaan sulattamista varten, sähkövatkaimen ja kelmua.

Suklaasalamin valmistus

  1. Leikkaa voi ensin paloiksi ja lämmitä huoneenlämpöiseksi.
  2. Riko suklaa paloiksi ja sulata kulhossa kuumassa vesihauteessa. Kun suklaa on täysin sulanut (sekoita välillä), siirrä sivuun ja anna jäähtyä hieman.
  3. Laita keksit suureen kulhoon ja murskaa ne ruokalusikan kääntöpuolella. Murut muodostavat salamin “rasvapalat”.
  4. Vatkaa voita tehosekoittimella muutaman sekunnin ajan. Lisää sokeri ja munat vähitellen sekoittaen.
  5. Jatka sekoittamista jonkin aikaa ja lisää sitten suklaa. Jatka sekoittamista.
  6. Lisää rommi ja sekoita muutaman sekunnin ajan.
  7. Lisää tämän kulhon sisältö keksimurujen joukkoon (sekoita joukkoon sitruunankuori) ja vaivaa lusikalla, kunnes kaikki keksimurut ovat suklaan peitossa.
  8. Muotoile taikina salamiksi ja kääri se kelmuun. Sulje sivut ja anna levätä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
  9. Muutaman tunnin kuluttua suklaasalami voidaan leikata viipaleiksi ja tarjoilla.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields