Italialainen talvivalikko – reseptit 3 kurssille

Riippumatta siitä, onko kylmässä tammikuussa lunta vai ei, tämä täysin valkoinen menu tuo talven lautasellesi. Kaikki ideat ovat peräisin Italiasta. Ne ovat nopeita reseptejä, jotka voit tehdä helposti itse ja jotka maistuvat todella herkullisilta - kotitekoinen on loppujen lopuksi parasta!

From Jens 2 Min Reading time

Riippumatta siitä, onko kylmässä tammikuussa lunta vai ei, tämä täysin valkoinen menu tuo talven lautasellesi. Kaikki ideat ovat peräisin Italiasta. Ne ovat nopeita reseptejä, jotka voit tehdä helposti itse ja jotka maistuvat todella herkullisilta – kotitekoinen on loppujen lopuksi parasta!

Unelma valkoisessa – talven ruokalistaehdotuksemme

Crema-Aglio

Mausteinen valkosipulikerma

Alkuruoka: talvi-crostini

Crostinit ovat yksinkertainen ruokalaji ja todella helppo valmistaa. Leikkaa ciabatta tai patonki ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta ne leivinpellille ja valele leipää pienellä määrällä oliiviöljyä. Paahda nyt crostinit 200 °C:n ylä- ja alalämmössä, kunnes ne ovat rapeita.

Levitä crostinit valkoisella, suolaisella levitteellä, esimerkiksi valkosipulikermalla. valkosipulikerma tai erittäin herkkä pancetta-kerma .

Burrata-pussi

Viileä burrata sulaa kuuman pastan päälle

Pääruoka: Burratan kanssa

Tammikuussa tuoreet burrata Apuliasta on tulossa myymäläämme. On uskomattoman yksinkertainen, uskomattoman herkullinen tapa nauttia tästä hienosta mozzarellasta. Keitä vain suosikkipastasi, nypi burrata-pusseista sormillasi karkeat palat, valuta pasta, taita viileä, kermainen juusto kuumaan, höyryävään pastaan ja nauti kermaisesta lopputuloksesta. Voit hienosäätää ruokaa tuoreilla hienonnetuilla yrteillä, tilkalla parasta oliiviöljyä, suolalla ja pippurilla. Myös kevyt tomaattikastike sopii hyvin tähän ruokalajiin.

Jälkiruoaksi: Rosmariinipannacotta

Panna cotta on tiramisun ohella luultavasti klassisin italialainen jälkiruoka. Panna cotta tarkoittaa suomeksi “keitettyä kermaa”. Voit valmistaa tämän herkun hyvin harvoista aineksista. Kruunaa valkoisen menun!

Tarvitset: 1 litra kermaa, 1 tl rosmariinineulasia, 80 g sokeria, 6 liivatelehteä.

Liota liivatelehdet kylmään veteen ja purista ne sitten ulos. Kiehauta kerma rosmariinin neulasten ja sokerin kanssa ja keitä 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kaada kerma siivilän läpi, jotta rosmariini saadaan poistettua, ja liuota liivate kerman joukkoon. Kaada kerma muotteihin ja jäähdytä muutaman tunnin ajan. Käännä panna cotta muotista lautaselle. Tarjoile hedelmäkastikkeen tai marinoitujen mansikoiden kanssa.

Panna cotta

Kaikki valkoisessa, puhdasta viettelyä!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields