Gnocchi alla romana – resepti loistavaan lisukkeeseen

Tuleeko sinulle sanasta gnocchi alla romana mieleen pienet, pyöreät pallot pörröistä perunataikinaa? Mutta nämä gnocchit ovat täysin erilaisia! Gnocchi alla romana on tyypillinen ruokalaji Lazion alueelta. Mikä tekee niistä erityisiä? Niitä ei valmisteta perunoista vaan mannasta, maidosta, juustosta ja kananmunasta.

From Jens 2 Min Reading time

Roomassa paistetut mannasuurimot ovat ihana lisuke kaikille kastikkeellisille ruokalajeille. Muista kokeilla gnocchi alla romana! >>> Aitoa italialaista durumvehnäjauhoa löydät täältä myymälästämme!

Tuleeko sinulle sanasta gnocchi alla romana mieleen pienet, pyöreät pallot pörröistä perunataikinaa? Mutta nämä gnocchit ovat täysin erilaisia! Gnocchi alla romana on tyypillinen ruokalaji Lazion alueelta. Mikä tekee niistä erityisiä? Niitä ei valmisteta perunoista vaan mannasta, maidosta, juustosta ja kananmunasta. Kaikki nämä ainekset keitetään eräänlaiseksi polentaksi, joka kaadetaan laudalle. Jäähtyneestä seoksesta leikataan ympyröitä, jotka paistetaan uunissa.

Gnocchi alla Romanan historiaa

Nykyään gnocchi alle Romana on lähes jokaisen roomalaisen osterian ruokalistalla. Perinteinen roomalainen keittiö on alun perin suhteellisen yksinkertainen ja maalaismainen. Roomalaisilla on taito tehdä parasta yksinkertaisimmista aineksista. Koska gnocchit sisältävät niin paljon voita, Italiassa epäillään, että ruokalaji on peräisin Piemonten alueelta.

Gnocchi alla romana – Tarjoiluehdotus

Tarjoile gnocchit klassisena alkupalana hedelmäisen tomaattikastikkeen kanssa, mahdollisesti koristeltuna polpetteilla, herkullisilla italialaisilla lihapullia. Gnocchit voidaan myös gratinoida gorganzola-kastikkeen kanssa. Gnocchit sopivat myös erinomaisesti suolaisen ossobuccon lisukkeeksi runsaan kastikkeen kera!

Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla romana – resepti roomalaisille mannasuolaviipaleille

Roomassa gnocchi alla romana syödään perinteisesti torstaisin. On olemassa sanonta “Giovedì gnocchi, Venerdi pesce (tai “ceci e baccalà”), Sabato Trippa”. Käännöksenä tämä tarkoittaa jotakuinkin seuraavaa: Gnocchi torstaina, kala (tai kikherneitä ja kalakalaa) perjantaina ja trippeli lauantaina.
Henkilöitä: 4
Vaikeusaste: helppo
Ruokalistajärjestys: Pääruoka
Valmistusaika: 90 minuuttia

AINESOSAT

VALMISTELU

  1. Kuumenna maito hitaasti suuressa kattilassa, lisää reilu ruokalusikallinen voita, suolaa ja vastaraastettua muskottipähkinää. Kun maito alkaa kiehua, lisää mannasuurimot jatkuvasti vispilällä sekoittaen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes puuro sakenee. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon munankeltuainen ja puolet parmesaaniraasteesta.
  2. Levitä suolainen mannavanukas leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sormen paksuudelta ja tasoita märällä veitsellä. Anna jäähtyä.
  3. Voitele sillä välin suuri uunivuoka voilla ja esilämmitä uuni 200 °C:een.
  4. Kun mannapuuro on jäähtynyt, leikkaa seoksesta pyöreitä paloja lasilla tai pyöreällä keksien leikkuuveitsellä (halkaisija noin 5 cm). Kerrotaan ne päällekkäin leivinpaperiin kuin tiiliskivet.
  5. Ripottele gnocchien päälle loput juustoraasteesta. Sulata loput voista ja kaada gnocchien päälle. Laita gnocchit esilämmitettyyn uuniin ja paista 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Rooma

Gnocchi alla romana – tyypillinen roomalaisen keittiön ruokalaji

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields