- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Gnocchetti sardi – Gnocchi-nuudelit
Gnocchi on tunnettu pastatyyppi spagetin, maccheronin, pennien ja muiden pastojen rinnalla. Lähes aina tarkoitetaan kuitenkin perunoista valmistettuja gnoccheja. Sardiniassa on kuitenkin kehittynyt gnocchin muoto, joka muiden enemmän tai vähemmän tuttujen muotojen tavoin valmistetaan vehnäjauhoista. Koska ne ovat hieman pienempiä kuin gnocchi di patate....

Table of contents
Gnocchi-pasta Sardiniasta
Gnocchi on tunnettu pastatyyppi spagetin, maccheronin, pennien ja muiden pastojen rinnalla. Lähes aina tarkoitetaan kuitenkin perunoista valmistettuja gnoccheja. Sardiniassa on kuitenkin kehittynyt gnocchin muoto, joka muiden enemmän tai vähemmän tuttujen muotojen tavoin valmistetaan vehnäjauhoista. Koska ne ovat hieman pienempiä kuin gnocchi di patate, niitä kutsutaan gnoccheteiksi. Koska ne ovat peräisin Sardiniasta, niitä kutsutaan gnocchetti sardi-nimellä. Itse Sardiniassa gnocchetti sardi -gnocchetti sardi Malloreddus, joka tarkoittaa “pieniä sonneja”. Samankaltaisuus perunan nokareiden kanssa johtuu kaarevan pinnan harjanteista.
Aikaisemmin gnocchetti valmistettiin painamalla taikina koriin, jota kutsutaan italiaksi nimellä gnocchetti. on nimeltään ciurili. Nykyään käytetään erityistä uurrettua valssipyöristintä.
Reseptit gnocchetti sardi varten
Gnocchetti sardi on käytännössä Sardinian kansallisruoka. Ne tarjoillaan yleensä ricotta- tai lihapohjaisten kastikkeiden kanssa. On esimerkiksi ruokalaji alla Campidanesi, joka valmistetaan fenkolisalsiccian tai yksinkertaisen salsiccan ja tuoreen luonnonvaraisen fenkolin kanssa. Peasant-tyyliset gnocchetit (alla contadina) valmistetaan savustetun pancettan kanssa. Minttupeston ja fava-papujen kera valmistetut gnocchetit ovat myös erittäin herkullisia – toimistolounaalla saatujen raporttien mukaan. Resepti, jossa on lohta ja fenkolia, todistaa, että gnocchi-pastaa voi nauttia myös kalan kanssa.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment