Crostata al Limone – Torttu sitruunan kanssa

Crostata al limone: Nopea ja helppo resepti sitruunakakkuun, jossa on kevyttä kermaa ja hellävaraista murotaikinaa.

From Jens 2 Min Reading time

Crostata al limone

Print Recipe
7
Nopea ja helppo resepti sitruunakakkuun, jossa on kevyttä kermaa ja hellävaraista murotaikinaa.
4
Prep Time 1 hour
Cook Time 1 hour
Total Time 2 hours

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Sekoita jauhot, ripaus suolaa ja hienoksi kuutioitu kylmä voi tehosekoittimessa, kunnes saat hiekkamaisen koostumuksen.
  2. Step 2
    Vaivaa tämä seos työpöydällä tomusokerin, sitruunankuoren ja munankeltuaisen kanssa tiiviiksi taikinaksi.
  3. Step 3
    Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  4. Step 4
    Kun taikina on levännyt jääkaapissa, ota taikina esiin, kauli se leivinpellin kokoiseksi ja muotoile se vuokaan sopivaksi. Leikkaa ylimääräinen taikina pois.
  5. Step 5
    Kauli loput taikinasta uudelleen ja leikkaa 2 cm leveiksi suikaleiksi. Näistä tehdään tyypillinen crostata-kakkuristikko.
  6. Step 6
    Lisää sitruunankuori pannulla olevaan maitoon ja kuumenna hiljalleen. VAROITUS: älä anna kiehua!
  7. Step 7
    Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja tärkkelys ja sekoita hyvin.
  8. Step 8
    Lisää hieman lämmintä maitoa sokeri-muna-tärkkelys-seokseen, sekoita hyvin ja kaada seos takaisin maitoon. Jatka maidon lämmittämistä sekoittaen, kunnes se sakenee kuin vaniljakastike. Peitä sitten kelmulla ja anna jäähtyä hieman.
  9. Step 9
    Pistele vuoassa olevaa taikinaa useita kertoja haarukalla ja kaada kerma kakun päälle.
  10. Step 10
    Luo kakkuun ristikkokuvio leivonnaiskaistaleiden avulla. Sivele ristikko vatkatulla kananmunalla.
  11. Step 11
    Paista kakkua esilämmitetyssä uunissa, alumiinifoliolla peitettynä, 170 asteessa 1 tunti.
  12. Step 12
    Anna valmiin kakun jäähtyä kokonaan ja tarjoile se tomusokerilla ripoteltuna.
Do you like the recipe?

Onko sinulla kysyttävää tästä crostata al limone -reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alla!

Crostata – italialainen kakkuklassikko

Tuntuu kuin jokainen italialainen nonna leipoisi crostataa lapsenlapsilleen. Kakku liittyykin lähes jokaisen italialaisen lapsuusmuistoihin, ja se on todellinen sielunruoka, jota syödään usein aamiaiseksi.

Crostata on periaatteessa italialainen versio ranskalaisesta tortusta. Siinä on aina murotaikinapohja, joka levitetään hillolla, hedelmäkompotilla, Nutellalla tai – kuten tässä – vaniljakermalla. Päällimmäisenä on leivonnaiskaistaleiden ristikko, joka tekee crostatasta erottumattoman.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.72 7 äänistä (7 luokitukset ilman kommenttia)
Leave a Reply
Recipe Rating




Mandatory fields