- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Crostata al Limone – Torttu sitruunan kanssa
Crostata al limone: Nopea ja helppo resepti sitruunakakkuun, jossa on kevyttä kermaa ja hellävaraista murotaikinaa.

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Sekoita jauhot, ripaus suolaa ja hienoksi kuutioitu kylmä voi tehosekoittimessa, kunnes saat hiekkamaisen koostumuksen.
- Step 2Vaivaa tämä seos työpöydällä tomusokerin, sitruunankuoren ja munankeltuaisen kanssa tiiviiksi taikinaksi.
- Step 3Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
- Step 4Kun taikina on levännyt jääkaapissa, ota taikina esiin, kauli se leivinpellin kokoiseksi ja muotoile se vuokaan sopivaksi. Leikkaa ylimääräinen taikina pois.
- Step 5Kauli loput taikinasta uudelleen ja leikkaa 2 cm leveiksi suikaleiksi. Näistä tehdään tyypillinen crostata-kakkuristikko.
- Step 6Lisää sitruunankuori pannulla olevaan maitoon ja kuumenna hiljalleen. VAROITUS: älä anna kiehua!
- Step 7Vatkaa sokeri ja munankeltuaiset kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja tärkkelys ja sekoita hyvin.
- Step 8Lisää hieman lämmintä maitoa sokeri-muna-tärkkelys-seokseen, sekoita hyvin ja kaada seos takaisin maitoon. Jatka maidon lämmittämistä sekoittaen, kunnes se sakenee kuin vaniljakastike. Peitä sitten kelmulla ja anna jäähtyä hieman.
- Step 9Pistele vuoassa olevaa taikinaa useita kertoja haarukalla ja kaada kerma kakun päälle.
- Step 10Luo kakkuun ristikkokuvio leivonnaiskaistaleiden avulla. Sivele ristikko vatkatulla kananmunalla.
- Step 11Paista kakkua esilämmitetyssä uunissa, alumiinifoliolla peitettynä, 170 asteessa 1 tunti.
- Step 12Anna valmiin kakun jäähtyä kokonaan ja tarjoile se tomusokerilla ripoteltuna.
Onko sinulla kysyttävää tästä crostata al limone -reseptistä tai haluaisitko jakaa kanssamme henkilökohtaisen kokkaustemppusi? Kirjoita sitten nopea kommentti alla!
Crostata – italialainen kakkuklassikko
Tuntuu kuin jokainen italialainen nonna leipoisi crostataa lapsenlapsilleen. Kakku liittyykin lähes jokaisen italialaisen lapsuusmuistoihin, ja se on todellinen sielunruoka, jota syödään usein aamiaiseksi.
Crostata on periaatteessa italialainen versio ranskalaisesta tortusta. Siinä on aina murotaikinapohja, joka levitetään hillolla, hedelmäkompotilla, Nutellalla tai – kuten tässä – vaniljakermalla. Päällimmäisenä on leivonnaiskaistaleiden ristikko, joka tekee crostatasta erottumattoman.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment