Ciabatta resepti rosmariinin, oliivien ja pähkinöiden kanssa

Italialainen leipä Ciabatta Italialainen leipä ciabatta on ollut kirjaimellisesti kaikkien huulilla 1990-luvun lopulta lähtien. Se on erittäin suosittu Euroopassa ja Yhdysvalloissa erityisesti voileipien pohjana sen muodon vuoksi. Vehnäjauholeivän kirjaimellinen käännös on muuten “tossu”, mikä johtuu sen litteästä muodosta. Italialainen leipä on alun perin peräisin Liguriasta, jossa sillä on rapea kuori ja pehmeä taikina. Muilla Italian […]

From Jens 1 Min Reading time

Italialainen leipä Ciabatta

Italialainen leipä ciabatta on ollut kirjaimellisesti kaikkien huulilla 1990-luvun lopulta lähtien. Se on erittäin suosittu Euroopassa ja Yhdysvalloissa erityisesti voileipien pohjana sen muodon vuoksi. Vehnäjauholeivän kirjaimellinen käännös on muuten “tossu”, mikä johtuu sen litteästä muodosta. Italialainen leipä on alun perin peräisin Liguriasta, jossa sillä on rapea kuori ja pehmeä taikina. Muilla Italian alueilla ciabatta leivotaan myös kovemmalla kuorella. Roomassa se maustetaan yleensä oliiviöljyllä, suolalla ja majoranilla.

Ciabatta aurinkokuivattujen tomaattien kanssa

Ciabatta aurinkokuivattujen tomaattien kanssa

Ciabatta resepti

Alkuperäisen italialaisen ciabattan, kuten monien muidenkin reseptien, perustana on aika. Muita aineksia ovat 1 kg vehnäjauhoja, 600 ml vettä, 40 g tuorehiivaa, 20 g suolaa ja 50 ml oliiviöljyä. Herkullisia variaatioita voidaan leipoa muiden ainesosien, kuten rosmariinin, oliivien tai pähkinöiden kanssa. Jauhot siivilöidään kulhoon ja luodaan pieni onkalo, johon kaadetaan vesi, jossa on liuennut hiiva. Ontelo peitetään jauhoilla ja vaivataan tasaiseksi taikinaksi. Taikinan on annettava kohota mahdollisimman pitkään, kunnes se on kasvanut huomattavasti. Taikinaan lisätään suolaa ja oliiviöljyä, ja se vaivataan sileäksi taikinaksi. Taikina jaetaan kolmeen osaan, joiden annetaan kohota, kunnes niiden tilavuus on kaksinkertaistunut. Nämä leivät paistetaan 210°:n uunissa, kunnes ne ovat saaneet kultaisen kuoren.

Ciabatta - tyypillinen italialainen leipä

Ciabatta – tyypillinen italialainen leipä

Jos sinulla ei ole niin paljon aikaa tai kärsivällisyyttä, voit tilata kaupastamme valmiiksi leivottuja ciabattoja, joita tarvitsee vain leipoa kotona muutama minuutti.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields