- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Ciabatta resepti rosmariinin, oliivien ja pähkinöiden kanssa
Italialainen leipä Ciabatta Italialainen leipä ciabatta on ollut kirjaimellisesti kaikkien huulilla 1990-luvun lopulta lähtien. Se on erittäin suosittu Euroopassa ja Yhdysvalloissa erityisesti voileipien pohjana sen muodon vuoksi. Vehnäjauholeivän kirjaimellinen käännös on muuten “tossu”, mikä johtuu sen litteästä muodosta. Italialainen leipä on alun perin peräisin Liguriasta, jossa sillä on rapea kuori ja pehmeä taikina. Muilla Italian […]

Table of contents
Italialainen leipä Ciabatta
Italialainen leipä ciabatta on ollut kirjaimellisesti kaikkien huulilla 1990-luvun lopulta lähtien. Se on erittäin suosittu Euroopassa ja Yhdysvalloissa erityisesti voileipien pohjana sen muodon vuoksi. Vehnäjauholeivän kirjaimellinen käännös on muuten “tossu”, mikä johtuu sen litteästä muodosta. Italialainen leipä on alun perin peräisin Liguriasta, jossa sillä on rapea kuori ja pehmeä taikina. Muilla Italian alueilla ciabatta leivotaan myös kovemmalla kuorella. Roomassa se maustetaan yleensä oliiviöljyllä, suolalla ja majoranilla.

Ciabatta aurinkokuivattujen tomaattien kanssa
Ciabatta resepti
Alkuperäisen italialaisen ciabattan, kuten monien muidenkin reseptien, perustana on aika. Muita aineksia ovat 1 kg vehnäjauhoja, 600 ml vettä, 40 g tuorehiivaa, 20 g suolaa ja 50 ml oliiviöljyä. Herkullisia variaatioita voidaan leipoa muiden ainesosien, kuten rosmariinin, oliivien tai pähkinöiden kanssa. Jauhot siivilöidään kulhoon ja luodaan pieni onkalo, johon kaadetaan vesi, jossa on liuennut hiiva. Ontelo peitetään jauhoilla ja vaivataan tasaiseksi taikinaksi. Taikinan on annettava kohota mahdollisimman pitkään, kunnes se on kasvanut huomattavasti. Taikinaan lisätään suolaa ja oliiviöljyä, ja se vaivataan sileäksi taikinaksi. Taikina jaetaan kolmeen osaan, joiden annetaan kohota, kunnes niiden tilavuus on kaksinkertaistunut. Nämä leivät paistetaan 210°:n uunissa, kunnes ne ovat saaneet kultaisen kuoren.

Ciabatta – tyypillinen italialainen leipä
Jos sinulla ei ole niin paljon aikaa tai kärsivällisyyttä, voit tilata kaupastamme valmiiksi leivottuja ciabattoja, joita tarvitsee vain leipoa kotona muutama minuutti.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment