- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Burrata-pizza – alla Margherita
Burrata-pizza, jossa on tomaattikastiketta, kermaista burrataa ja suolaista rucolaa. Tyyliltään samanlainen kuin margherita, mutta hieman muunneltuna.

Table of contents
Margherita-pizza, jossa on burrataa ja rucolaa mozzarellan ja basilikan sijasta.
Pizzat
Ingredients
Peittäminen
- 1 Voi San Marzanon tomaatit
- 4 Pallot Burrata, vaihtoehtoisesti mozzarellaa
- 200 g Kirsikkatomaatit
- 3 EL Oliiviöljy
- 100 g raketti
Schritt für Schritt durch´s Rezept
Valmistele taikina
- Step 1Liuota suola kylmään veteen.
- Step 2Siivilöi jauhot vaivaamiskulhoon ja hiero hiiva jauhoihin käsin.
- Step 3Sekoita kylmä suolattu vesi vähitellen jauhoihin, kunnes taikina on muodostunut. Vaivaa taikinaa noin 15 minuuttia jauhotetulla työtasolla. Peitä sitten kostealla liinalla ja anna levätä viileässä paikassa 6-8 tuntia.
- Step 4Lämmitä uunia hieman ennen lepoajan päättymistä korkeimmalle tasolle vähintään 30 minuutiksi.
Pizzan päällystäminen ja paistaminen
- Step 5Pese rucola ja tomaatit, neljäsosaa kirsikkatomaatit. Puolita burratapallo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi tai kuutioiksi.
- Step 6Valuta tomaattisäilykkeet ja soseuta ne haarukalla.
- Step 7Tee taikinasta kolme yhtä suurta palaa ja muotoile jokaisesta pyöreä pizza.
- Step 8Levitä tomaattisose pizzojen päälle, lisää burrata-juustoviipaleet ja puolet kirsikkatomaateista, pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä.
- Step 9Paista pizzat peräkkäin uunissa kullanruskeiksi, noin 6 minuuttia. Peitä jokainen pizza tuoreilla tomaateilla ja rucolalla ja aseta keskelle burrata-pallo. Revi tämä sormilla pöydässä ja levitä pizzan päälle.
Do you like the recipe?
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment