- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Balsamicokastikkeen resepti
Nauti tämä kastike appelsiinifileistä, viipaloidusta fenkolista ja mustista oliiveista tehdyn raakakasvissalaatin kanssa. Talvella voit tarjoilla sitä kera lehtisalaatin, rucolan, pinaatinlehtien tai radicchion kanssa. Kesällä balsamicokastike sopii erinomaisesti tomaatin ja mozzarellan kanssa.

Miten teet balsamicokastikkeen? Klassinen salaattikastike koostuu aina balsamietikasta ja ekstra-neitsytoliiviöljystä. Salaattikastikkeen perusresepti on superyksinkertainen etikka-öljykastike, joka tunnetaan ranskalaisessa keittiössä myös nimellä vinaigrette. Se on todella helppoa ja maistuu taivaalliselta!
koostuu aina balsamiviinietikasta ja ekstra-neitsytoliiviöljystä. Se on hyvin yksinkertaista ja maistuu taivaalliselta!
- 3 EL Oliiviöljy
- 1 EL Aceto Balsamico di Modena IGP
- 1 Pinch Suola
- Myllyn pippuri
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kaada oliiviöljy ja balsamietikka pieneen kulhoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
- Step 2Vatkaa seosta pienellä vispilällä tai haarukalla, kunnes oliiviöljy ja balsamicokastike ovat yhdistyneet paksuksi salaattikastikkeeksi.
Mitä balsamiviinietikkaa minun pitäisi käyttää kastikkeeseen?
Voit käyttää tummaa Aceto Balsamico di Modena -etikkaa, mutta myös vaaleaa balsamietikkaa, kuten Condimento Balsamico Bianco -etikkaa. Myös crema di balsamico on kuitenkin mahdollinen, varsinkin jos kastikkeesta halutaan makean makuista.
Mihin kastike sopii?
Suosikkini on raakakasvissalaatti, jossa on appelsiinifileitä, viipaloitua fenkolia ja mustia oliiveja. Talvella voit tarjota kastikkeen lampaansalaatin, rucolan, pinaatinlehtien tai radicchion kanssa. Kesällä se sopii täydellisesti tomaatin ja mozzarellan kanssa.
Huippuvinkki: Jos haluat erityisen kevyen kastikkeen, käytä salaattiin vain muutama lusikallinen Condimento Balsamico Biancoa puhtaana! Tulet hämmästymään, miten raikkaalta ja kevyeltä se maistuu!
Kikkoja ja vinkkejä balsamicokastikkeeseen
Laita ensin kaikki ainekset kierrekorkkiseen purkkiin, esimerkiksi hillopurkkiin, sulje kansi ja ravista voimakkaasti. Näin sinulla on oma kastikeshakerisi, ja jos jotain jää yli, voit säilyttää purkin tiiviisti suljettuna jääkaapissa. Kastike säilyy tällöin kahdesta kolmeen päivää.
Miten voit hienosäätää kastikkeen?
Jos haluat suolaisen muunnelman, lisää edellä kuvattuun perusreseptiin lusikallinen sinappia, hienoksi kuutioitu salottisipuli, murskattua valkosipulia tai hienoksi soseutettua kovaksi keitettyä munankeltuaista.
Jos haluat melko makean kastikkeen, lisää lusikallinen hunajaa, ruokalusikallinen vadelmasosetta tai mansikkahilloa.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment