Pastakoulu 1: Tee omat maccheronit

Tärkein väline maccheronin (ja monien muiden pastatyyppien) valmistamiseen on noin 30 cm pitkä ja halkaisijaltaan noin 0,3-0,5 cm:n pituinen metallitanko.

From Jens 2 Min Reading time

Gustinin pastakoulu

Tänä vuonna olemme päättäneet antaa asiakkaillemme ja lukijoillemme vinkkejä pastan valmistukseen. Jotkut ovat ehkä jo kokeilleet kotitekoista pastaa. Toiset taas ovat saattaneet suunnitella sitä jo kuukausia tai jopa vuosia. Enää ei hyväksytä tekosyitä. Jos vielä ajattelet: Minulla ei ole edes pastakonetta – emme aio antaa asian olla ja aloitamme muutamalla reseptillä, joihin et tarvitse edes pastakonetta, etkä edes vyörytyspuikkoa. Tarvitset vain durumvehnäjauhoja, vettä ja suolaa. Ja vähän aikaa ja kärsivällisyyttä. Jos otat mukaan perheesi tai ystäväsi, voit tehdä siitä jopa sosiaalisen tapahtuman. Keskittymistä ei tarvita paljon, joten aikaa riittää quattro chiacchiere (kirjaimellisesti: neljä keskustelua).

vaivaa pastataikina

Taikinan valmistelu

 

Pastataikina

Riippumatta siitä, mitä pastaa haluat tehdä itse, kaikki alkaa pastataikinasta. Jotkut vannovat durumvehnäjauhoista, vedestä ja suolasta valmistetun puhtaan taikinan nimeen, kun taas toiset lisäävät taikinaan mielellään kananmunia, jotta taikina saisi täyteläisemmän värin. Eteläitalialaiseen maccheroniin suosittelemme reseptikokoelmassamme olevaa reseptiä ilman munia valmistettavaan pastataikinaan. Joka tapauksessa durumvehnäjauho on parempi kuin Saksassa yleisemmin saatavilla oleva pehmeä vehnäjauho. Taikinan valmistamiseen on varattava noin 15 minuuttia vaivausaikaa ja 1 tunti lepoaikaa jääkaapissa.

Voit käyttää maccheronin heti tai valmistaa sen edellisenä iltana, antaa sen kuivua yön yli ja käyttää sitä sitten ruoanlaittoon.

Pastan muotoilu

Pastan muotoilu

 

Tee omat maccheronit

Tärkein väline maccheronin (ja monien muiden pastatyyppien) valmistamiseen on noin 30 cm pitkä ja halkaisijaltaan noin 0,3-0,5 cm:n pituinen metallitanko. Voit käyttää paksuja neulepuikkoja, ostaa rautakaupasta ohuen metallitangon (mahdollisimman sileän) ja sahata sen 30 cm:n pituiseksi tai käyttää syömäpuikkoja (tosin ne ovat yleensä kartiomaisia, mikä ei ole ihanteellista). Askartelukaupan puikot ovat yleensä noin 100 cm pitkiä, joten voit tehdä niitä kolme ja löytää kaksi apulaista valmisteluun.

Leikkaa taikinasta pala ja kaulitse se noin 15 cm:n pituiseksi peukalonpaksuksi rullaksi. Leikkaa siitä noin 0,5 cm leveät palat. Aseta puikko/neule pienen taikinapalan päälle, taita taikinaa hieman peukalolla, pidä puikosta hieman tiukasti kiinni heikommalla kädelläsi ja pyöritä taikinaa puikon ympärillä eteenpäin pyyhkäisevin liikkein vahvalla kädelläsi. Taikina kietoutuu tikun ympärille ja muodostaa putken. Älä paina taikinaa liian tiukasti tikkua vasten, äläkä rullaa sitä liian ohueksi, muuten et saa putkea alas ilman, että se vääntyy. Vedä sitten taikina irti tikusta ja aloita seuraava maccheroni.

Joskus jopa kirjalliset kuvaukset ovat minusta hyvin sekavia, siksi kuvaohjeet. Valitettavasti varsinainen muovaus meni niin nopeasti, että emme saaneet terävää kuvaa.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields