Nähtävyyksien katselu Palermossa: Palermo: Makea sisäpiirin vinkki

Palermo houkuttelee lomailijoita viehättävällä vanhalla kaupungillaan. Sisilian pääkaupungilla on paljon tarjottavaa erityisesti ruokailijoille. Tässä kuuma vinkki kaikille makeisia rakastaville. Erääseen kaupungin nähtävyyksiin piilotettu nerokas leipomo...

From Jens 1 Min Reading time

Barokkiaikaisessa Palermossa kulkevan kannattaa ehdottomasti vilkaista Piazza Bellinillä sijaitsevan Convento di Santa Caterinan huomaamattomien muurien taakse. Vuodesta 1311 vuoteen 2014 täällä asui dominikaanijärjestön nunnia. Luostari ja kirkko ovat olleet museona vuodesta 2017 lähtien.

Luostarin kaunis luostari on rauhan keidas. Keskellä arabeskeja, kelta-sinisin panelointeja sisältävää sisäpihaa poreilee ruusujen ympäröimä suihkulähde.

Maaginen paikka, jossa on suloinen salaisuus “I segreti del Chiostro”.

Todellinen sisäpiirin vinkki on kuitenkin täällä sijaitseva projektin leipomo. “I segreti del Chiostro” on leipomon nimi. “Luostarin salaisuudet”, selittää kyltti, “ovat nunnien vanhojen reseptien mukaan valmistettuja jälkiruokia.”

Sisilialaisen leipomisen juuret saattavat olla antiikissa, kreikkalaisten ja arabimaiden valloittajien kulttuureissa. Se nostettiin kuitenkin taidoksi keskiajalla luostareissa. Keksien, kakkujen ja hillojen myynti oli tärkeä tulonlähde nunnien selviytymiselle.

Luostarileipomoiden perintö on siis yhtä rikas ja upea kuin saaren arkkitehtuuri. Silti se on vaarassa unohtua…

Projektin leipomo on sitoutunut taistelemaan unohdusta vastaan ja tarjoaa makeisia, jotka ovat niin täydellisiä, että ne saisivat kenet tahansa leipurin kalpenemaan. Tarjolla on nunnien huokauksia (Sospiri di monaca), neitseellisiä rintoja (Minne delle Vergini) ja petollisen aitoja marsipaanin hedelmiä (Frutta Martorana).

Cannoli: kulinaarisia nähtävyyksiä Palermossa

Mutta kohokohta on cannoli. Ne ovat taikinapullia, jotka on täytetty tuoreella lampaanmaitoricotta-juustolla, joka on taidokkaasti ripoteltu hienonnetulla suklaalla, pistaasipähkinöillä tai sokeroidulla hedelmällä. Cannolien taikina on luostarin salaisuus. Se levitetään lehtitaikinan tapaan useaan kertaan ja kaulitaan yhä uudelleen. Rapea ja rapea, se on herkku. Kokeile ehdottomasti!

Osoite:

Palermo Piazza Bellini nro 33

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Leave a Reply
Mandatory fields