- Antipasti
- Bella Italia
- Italialaiset suosikkireseptit
- Jälkiruoka
- Juomat
- Lisäkkeet ja salaatti
- Pääruoat
- Pasta
- Pizza
- Vinkkejä & tietoa
Joulu – Reseptejä Sisiliasta
Jouluillallinen on Sisiliassa myös todellinen instituutio. Joulu on päivä, jonka naiset suunnittelevat kuukausia etukäteen. Kun aika koittaa, he koristavat kotipöydän joulukorilla, joka on täynnä manteleita, kirkkaita sitruunoita ja tuoksuvia Arance rosseja, Etna-vuoren juurelta peräisin olevia ihanan aromaattisia veriappelsiineja.

Resepti-ideoita sisilialaiseen jouluun
Jouluillallinen on Sisiliassa myös todellinen instituutio. Joulu on päivä, jonka naiset suunnittelevat kuukausia etukäteen. Kun aika koittaa, he koristavat kotipöydän joulukorilla, joka on täynnä manteleita, kirkkaita sitruunoita ja tuoksuvia arance rosseja, ihanan aromaattisia veriappelsiineja. veriappelsiinit Etna-vuoren juurelta.
Italia: Perinteinen joulumenu Sisiliasta
Gustini-ruokapartiomme Aldo on kotoisin itäisestä Sisiliasta. Hän muistaa vieläkin, kuinka hän heräsi lapsena joulupäivän aamuna keittiöstä tuleviin herkullisiin tuoksuihin. Hän matkustaa edelleen joka vuosi Sisiliaan juhlimaan perinteistä jouluateriaa koko perheen kanssa. Kerron teille, mitä pöydässä on nyt.

Sisilialainen alkupala jouluksi
Primo piatto: Pieni perinteinen alkupala “Calvofiore in pastella”, rapeaksi paistettuja kukkakaalin kukintoja miedossa taikinassa, tai “Insalata di stoccafisso”, mehevä salaatti liotetusta turskasta kapriksilla, oliiveilla ja tuoreella oliiviöljyllä. oliiveja ja tuoretta oliiviöljyä.
Sisilialaisen joulumenun pääruoka
Sisilian jouluna nyytit ovat pakollisia! Täytteen sisältö vaihtelee alueittain Catanian ja Ragusan, Trapanin ja Modican välillä. Pääasiassa on pieniä calzoneita, joissa on pinaattia, keitettyjä vihanneksia tai salsicciaa, ja ohuita, joissa on bechamelia, mozzarellaa, perunoita ja salsicciaa. prosciutto cotto täytetty foccaccia.


Jälkiruoka sisilialaisesta joulumenusta
Jouluna Sisilian kaduilla ja taloissa leijuu crispelle di riso col miele -juuston makea tuoksu. Nämä crispelle ovat sormenpaksuisia, makeita rullia, jotka on valmistettu eräänlaisesta paksusta riisivanukkaasta, jossa on runsaasti hunajaa. hunaja ja paistetaan sitten suurella pannulla öljyssä, kunnes ne kelluvat. “Collorelle di Caltagirone, manteleilla ja hunajalla täytetty pyöreä leivonnainen, kuuluu myös Sisilian joulujälkiruokiin.
Sisilialaisen joulun juomat
Suosittelemme lisukkeeksi herkullisia Sisilian viinejä, kuten jaloa viiniä. Nero d’ Avola tai suuri jälkiruokaviinitkuten Vino alla Mandorla tai kuuluisa, erittäin maukas Marsala.
Buon appetito e Buone Feste!

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment