Vaivaa jauhot ja kananmunat kärsivällisesti tasaiseksi, kimmoisaksi pastataikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa tunnin ajan.
Kun taikina lepää, valmista täyte. Hienonna parmankinkku ja parmesaani karkeasti ja sekoita nämä kaksi ainesta tehosekoittimessa hienoksi tahnaksi.
Kauli taikina hyvin ohueksi kevyesti jauhotetulla työtasolla. Ihanteellinen paksuus on 2 mm.
Leikkaa nyt vatkaimella tai veitsellä pieniä neliöitä, joiden reunan pituus on 4 cm.
Laita hieman alle puoli teelusikallista täytettä kunkin neliön keskelle.
Taita sitten kukin neliö vinosti kolmion muotoon. Paina reunat tiukasti yhteen ja kiedo päät etusormen ympärille. Näin saadaan tyypillinen tortellinin muoto. Näet tarkalleen, miten tämä tehdään, alla olevista kuvista.
Keitä tortellinit kiehuvassa, runsaasti suolatussa vedessä, kunnes ne kelluvat pinnalla. Tämä kestää yleensä 2-3 minuuttia.