Kiehauta 4 litraa vettä ja suolaa suuressa kattilassa. Keitä spagetti al dente -kypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaan.
Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa sitten ohuiksi, tasaisiksi viipaleiksi ja laita sivuun.
Leikkaa chilipaprika hienoiksi renkaiksi ja laita myös sivuun. (Huomautus: Jos haluat miedomman tulisuuden, leikkaa paprika pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet ennen chilin leikkaamista).
Poimi persiljan lehdet varsista ja hienonna.
Kuumenna 100 ml oliiviöljyä suuressa pannussa. Jos pidät puulusikan kahvaa siinä ja siihen muodostuu kuplia, se on tarpeeksi kuumaa mausteiden paistamiseen.
Lisää valkosipuli pannulle ja paista koko ajan sekoittaen, kunnes se on lähes vaaleanruskeaa. Lisää nyt chili ja paista 5 sekuntia, sitten persilja, joka myös paistaa 5 sekuntia. Kaada kaikki päälle puoli kauhallista pastan keitinvettä. Jos spagetti ei ole vielä kypsää, pidä kastike hyvin pienellä lämmöllä.
Valuta keitetyt spagetit, lisää ne pannulla olevaan mausteöljyyn ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen kylmää voita ja anna sulaa, jotta se sitoo hyvin.
Asettele pasta lautasille, mausta tuoreella pippurilla ja ripottele päälle parmesaania.