Sekoita kulhossa vesi, valkoviini, suola ja hiiva.
Laita jauhot suureen kulhoon ja sekoita ne hiivaseokseen. Vaivaa taikina tasaiseksi (käsin tai tehosekoittimessa). Tämä voi kestää 10 minuuttia.
Pölytä taikina pienellä määrällä jauhoja ja peitä se kostealla liinalla. Anna taikinan levätä, kunnes sen tilavuus kaksinkertaistuu. Hiivasta riippuen tämä voi kestää 1-2,5 tuntia.
Vaivaa kohonnutta taikinaa uudelleen huolellisesti jauhotetuin käsin.
Esilämmitä uuni 200 °C:een tuulettimella.
Levitä taikina öljytyin käsin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sen tulisi olla noin 2 cm korkea.
Koristele taikina valmiilla täytteen aineksilla. Ripottele lopuksi päälle 1 tl karkeaa merisuolaa ja anna taikinan kohota vielä 20-30 minuuttia.
Paista focaccia uunissa keskitasolla.
Kaada oliiviöljyä noin 15 minuutin kuluttua focaccian päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
Jos leipä on paistoajan jälkeen hieman liian vaaleaa, ruskista sitä hieman lisää ylilämpötilatoiminnolla.