Viipaloi salsiccia ja paista 3 rkl oliiviöljyssä pannulla. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi kokonaisena ja tomaatit noin 5 minuutin kuluttua. Vaihda valkoviini 3 minuutin kuluttua. Lisää pannulle basilikaa.
Kun viini on kiehunut ja tomaatit ovat pehmenneet, soseuta ne hieman keittolusikan kääntöpuolella.
Laita nyt pappardelle kattilaan.
Vähennä salsiccia-pannun lämpöä ja lisää pannulle puoli kauhallista pastavettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jätä pasta hieman kovemmaksi kuin al dente ja sekoita se pannulla olevaan kastikkeeseen. Kypsennä pasta loppuun kastikkeessa.
Tarjoile pasta syvällä lautasella, lisää tilkka oliiviöljyä, parmesaaniraastetta, karkeasti jauhettua mustapippuria ja muutama basilikanlehti.