Kasaa durumvehnäjauhot kumpareeksi työtasolle. Tee keskelle kuoppa, lisää hieman vettä ja suolaa. Aloita vaivaaminen ja lisää vähitellen loput vedestä, kunnes saat tasaisen ja kimmoisan taikinan. Jos taikina on vielä liian kovaa, lisää vettä pisara kerrallaan (todella pisara kerrallaan), kunnes taikina on tasaista ja joustavaa, mutta ei enää tahmeaa.
Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 60 minuuttia.
Leikkaa taikinasta lepoajan jälkeen kananmunan kokoinen pala ja muotoile siitä sormenpaksuinen rulla.
Leikkaa rulla 1-2 cm:n paloiksi, jotka näyttävät pieniltä tyynyiltä.
Aseta veitsen pyöristetty pää tyynyn yläosaan, kallista veistä 30°:n kulmaan ja vedä veistä itseäsi kohti.
Ota saatu nuudeli, aseta se etusormellesi ja käännä se niin, että karkea puoli on päällä. Älä vedä liian kovaa reunoista, kun käännät sitä, jotta juuri karhennettu puoli ei muuttuisi taas sileäksi.
Aseta orecchietta leivinpaperin päälle kuivumaan ja aloita seuraava.