Lisää vähitellen suolavesi jauhoihin ja vaivaa joko käsin tai tehosekoittimella.
Lisää sokeri ja oliiviöljy taikinaan ja jatka vaivaamista. Kun taikina on kimmoisaa eikä enää tahmeaa, peitä se ja anna seistä huoneenlämmössä 2 tuntia.
Laita taikina jääkaappiin 24 tunniksi.
Ennen kuin laitat taikinan uuniin, anna sen olla peitettynä huoneenlämmössä 2 tuntia.
Sivele leivinpelti oliiviöljyllä ja painele taikina sormin suorakulmaiseen muottiin. Anna taikinan kohota uudelleen 30 minuuttia.
Paina nyt sormenpäilläsi pieniä koloja koko taikinaan. Lisää sormenjälkiin oliiviöljyä ja karkeaa merisuolaa. Oliiviöljyn tulisi peittää koko pinta.
Ripottele focacciaan oreganoa ja paista 180 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa.