Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, valele kevyesti oliiviöljyllä, suolaa ja laita ne 180 asteeseen esilämmitettyyn uuniin. Paista 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää ja alkaa karamellisoitua.
Pese sillä välin kesäkurpitsat ja leikkaa ne pituussuunnassa 0,5 cm ohuiksi viipaleiksi. Paista ne pienessä määrässä oliiviöljyä grillipannulla tai tarttumattomalla paistinpannulla. Mausta kevyesti suolalla.
Kypsennä lasagnelevyt tarvittaessa valmiiksi. Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi.
Kun kurpitsa on valmis, kerrosta lasagne uunivuokaan: levitä ensin pohjan päälle hieman bechamelia. Lisää sitten kerros pastaa, sen jälkeen kesäkurpitsakerros, joka peitetään kolmanneksella pestosta, bechamelista ja mozzarellasta. Aseta kurpitsa ja kolmasosa pestosta, bechamelista ja mozzarellasta seuraavan pastakerroksen päälle. Levitä loput bechamelista, pestosta ja mozzarellasta sekä parmesaani viimeisen pastakerroksen päälle.
Paista lasagnea uunissa 180 °C:ssa 30-40 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja kuplivaa reunoiltaan. Ota lasagne uunista, anna jäähtyä 10 minuuttia ja tarjoile tuoreen basilikan kanssa.