Kuumenna suuri pannu liedellä. Kuumenna viipaloidut sienet 2 rkl oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää sipulit ja pekoni noin 5 minuutin kuluttua ja paista, kunnes ne ovat läpikuultavia.
Kun kaikki on saanut kauniin värin, lisää 5 oksaa timjamia ja kuivatut herkkusienet ja kaada valkoviinillä.
Kun valkoviini on kiehunut, lisää kerma ja liemi. Vähennä tätä seosta noin ⅓. Mausta hieman suolalla ja jauhetulla pippurilla.
Keitä pasta riittävän suuressa kattilassa al dente -kypsäksi, valuta ja sekoita heti pannulla kastikkeen, hienonnettujen yrttien ja voin kanssa.
Siirrä pasta suureen tarjoiluastiaan ja lisää päälle burratapallo. Poimi viimeisestä timjamin oksasta lehdet ja koristele juustopallo niillä. Viimeistele muutamalla pisaralla öljyä ja tarjoile.