Sekoita vesi, suola ja hiiva ja varmista, että kaikki ainekset ovat liuenneet.
Lisää öljy vasta nyt veteen.
Sekoita jauhot hitaasti veteen (ei kerralla).
Vaivaa syntynyttä taikinaa 10-15 minuuttia, mikä on väsyttävää mutta erittäin tärkeää lopputuloksen kannalta.
Anna taikinan käydä huoneenlämmössä 23 tuntia (kypsytys). Vedä ja taita taikinaa 4-8 tunnin välein. (Mitä säännöllisemmin ja huolellisemmin teet näin, sitä parempi lopputulos on).
23 tunnin kuluttua taikinan pitäisi olla mukavan kimmoisaa ja kiiltävää. Muotoile siitä nyt 3 pitkää ciabatta-leipää. Aseta leivät varovasti leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä tunnin ajan. Vähän jauhoja ja mannasuurimoita auttaa taikinan työstämisessä, mutta älä käytä liikaa!
Esikuumenna uuni ja leivinpelti 250 °C:n ylä-/alalämpötilaan noin 30 minuutiksi.
Vedä sitten leivinpaperit varovasti leipien kanssa kuumalle uunipellille ja laita ne uuniin. Kaada samalla uunipellin pohjalle kupillinen 100 ml vettä. Näin varmistat kauniin kuoren.
Ciabatta-leivät ovat valmiita noin 30 minuutin kuluttua.